x

SESA prvi kvalifikacioni turnir

SESA prvi kvalifikacioni turnir

Posle prvog turnira zagrevanja, zvanično su počeli i kvalifikacioni turniri za prvenstvo sveta IeSF, gde naša reprezentacija uspešno učestvuje već 9 godina. Najbolje rezultate smo imali 2015. godine, osvojivši prvo mesto!

Ove godine učestvuje 50 reprezentacija, na turniru koji se završno održava u gradu Seulu, Južna Koreja.

Na poslednjem turniru koji se održavao u Domu Omladine, takmičari su se borili za prvo mesto u igri Tekken 7. Turnir je bio veoma zanimljiv i atmosfera je bila jako pozitivna. Prvo mesto osvojio je Vlada "Cold Heart" Stanković, koji već duži niz godina dominira "fajterskom" scenom. Još ovakvih turnira se očekuje u sledećem periodu. Kao i za video igru League of Legends i Counter Strike:Global Offensive i druge.

Srpska E-sports Asocijacija (SESA) je udruženje ljubitelja video igara i sportskog takmičenja. Članica je International e-Sports Federacije (IeSF) od njenog samog osnivanja 2009.


Zadatak Srpske e-Sport Asocijacije je da okupi sve gejmere zainteresovane za takmičenja na domaćoj i Internacionalnoj sceni. Pored registrovanja igrača iz Srbije, naš zadatak je i uvođenje standarda u kompetativnom gejmingu.


Datum: 12.04.2019. Autor: SESA

PROČITAJTE JOŠ...