U nedelju trčimo za bebe superheroje

Predstojeći Beogradski maraton koji će se održati 14. aprila u Beogradu nosi naziv Trka dobrote. Na ovaj način trkači su motivisani da trče u humanitarne svrhe. Izmeću ostalih, sakupljaće sredstva za Institut za neonatologiju i trčati za Noru i svu prevremeno rođenu decu, naše prave bebe superheroje!
#bebesuperheroji #trcimzanoru

Jedna od deset beba rodi se pre vremena, širom sveta. Tako se svake godine pre vremena rodi 15 miliona beba. U Srbiji se godišnje rodi više od 4.000 takvih beba ili 11 svakoga dana.Među njima je i Nora. Nora se rodila u dvadeset četvrtoj nedelji. Ekstremno nerazvijena, zajedno s timom doktora i sestara u Institutu za neonatologiju od tada se svakodnevno bori za život. Nora je naša mala superheroina. Ona od prvog trenutka mora da uči da je život maraton i da njena trka nije laka.

Tim angažovan na Intenzivnoj nezi beogradskog Instituta za neonatologiju – Dr Hajdarpašić, dr Stoiljković, dr Jovanović, dr Kovačević i drugi – dvadeset četiri časa dnevno sedam dana nedeljno neumorno pomažu prevremeno rođenim bebama da prežive i stasaju. Posvećenost, trud i ljubav ovih ljudi su bezrezervni i nemerljivi kao i njihova stručnost i savesnost.

Ali to ipak nije sve što je bebama superherojima potrebno. Aparati za veštačko disanje, respiratori, inekcione špric pumpe samo su neke od stvari koje nedostaju Institutu za neonatologiju. Na predstojećem Beogradskom maratonu trčaćemo za Noru i sve bebe koje se bore za život.

Pomozite i vi svojom donacijom!

Trčite u našem timu i malo više od polovine novca od vaše kotizacije doniraćemo Institutu ili jednostavno navijajte i donirajte svoj iznos do kraja aprila putem računa broj: 170-0030016763001-26 sa svrhom uplate: Donacija za bebe superheroje (primalac: Atletski Klub RUNNING Nušićeva 6, Beograd) ili karticom putem platforme donacije.rs.

Visina kotizacije za učešće na Beogradskom maratonu iznosi 3600 dinara od čega će 2100 dinara biti uplaćeno Institutu za neonatologiju.


Datum: 11.04.2019. Autor: Milena Berić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...