x

Uspešan vikend u Skoplju 6 medalja u spustu i 4 u slalomu

Uspešan vikend u Skoplju 6 medalja u spustu i 4 u slalomu

Na prvom takmičenju Evropa kupa na divljim vodama takmičari Srbije u spustu imali su odličan nastup. Naši predstavnici su u glavnom gradu Severne Makedonije osvojili šest medalja.


Najuspešniji je bio Sreten Biljić koji je pobedio u spustu u konkurenciji K1, pošto je stazu u drugoj vožnji izveslao u najboljem vremenu od 43 sekunde i 30 stotinki. Drugo mesto pripalo je takmičaru Bosne i Hercegovine Dussan Mačkiću, dok su trku na trećem mestu završila čak dvojica srpskih takmičara: Marko Marjanović i Alen Tahirović koji su kroz cilj prošli sa zaostatkom od 8 stotinki u odnosu na Biljića.


Marko Jović trku je završio na petom mestu. Četvorica naših predstavnika plasirali su se od 9. do 12. mesta: Ognjen Dimitrijević, Ognjen Perovanović, Matija Veizović i Aleksandar Bošković. Predrag Anđelković zauzeo je 14. mesto, Neven Kleut je kroz cilj prošao kao 17, dok su Darko Petković i Aleksandar Sinđelić zauzeli 19. i 20. mesto. Bojan Janković nije završio prvu vožnju, dok je u drugoj zauzeo 21. mesto.


Pavle Zdravković osvojio je bronzanu medalju u C1. Zdravković je do medalje došao pošto je stazu izveslao za 47.25 sekundi. Prva dva mesta osvojili su takmičari iz Hrvatske: prvi je bio Luka Obadić, dok je na drugom mestu završio Jadran Zonjić.



Zdravković je bio uspešan i u C2, u kojem je zajedno sa Ognjenom Dimitrijevićem zauzeo drugo mesto. Prvi su kroz cilj prošli Luka Obadić i Ivan Tolić, dok su se na najniži stepenik pobedinčkog postolja popeli Jadran Zonjić i Antonio Obadić.


U konkurenciji dama, Elena Petrović osvojila je drugo mesto iza Maje Štimac iz Hrvatske


51. IKAS

Sportski centar Matka na reci Treska u Skoplju osim 1. takmičenja u Evropa kupu na divljim vodama, bio je domaćin i tradicionalnog 51. „Ilindenskog kajak slaloma“.


Sa ovogodišnjeg izdanja IKAS-a srpski predstavnici vratili su se sa četiri odličja.


Najuspešnija je bila Kristina Petrović koja je trijumfovala u konkurenciji dama u kajaku jednosedu. Kristina je do zlata stigla sa samo dve kaznene sekunde za konačno vreme od 124.45 sekundi. Preostala dva mesta na pobedničkom postolju osvojile su takmičarke iz Litvanije: srebro je pripalo Barte Ziliukaite (127.16 sekundi zaostatka), dok je bronzu osvojila Veronika Salaševičiute (147.15 sekundi zaostatka).

U muškoj konkurenciji u kajaku jednosedu srebrnom medaljom okitio se Miloš Jevtić, koji je bez kaznenih sekundi, za pobednikom zaostao 2.45 sekundi. Zlato je pripalo domaćem takmičaru, Angelčeu Petruševskom, dok je bronzu takođe osvojio takmičar Severne Makedonije, Borče Mirčevski.

Pavle Đorđević zauzeo je šesto, Ognjen Dimitrijević osmo, dok Marko Đorđević nije završio trku.

U konkurenciji kanua jednoseda srpski takmičari osvojili su dve medalje. Srebro je pripalo Goranu Jovanoviću, koji je za pobednikom Panajotisom Zisekasom iz Grčke zaostao samo 18 stotinki, iako je na stazi zaradio dve kaznene sekunde manje. Bronzanu medalju osvojio je Pavle Zdravković kojem je to treća medalja ovog vikenda u Skoplju.


Datum: 08.04.2019. Autor: Kajakaški savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...