x

Odžaci isčekuju borbu MMA titana

Odžaci isčekuju borbu MMA titana Foto: Marko Ristić
Heksagon i moderni gladijatori u Odžacima! Nije puki san već sportski spektakl koji će u nekadašnjem velikom industrijskom centru na severu Srbije ugledati svetlost dana 4. maja 2019. i ugostiti svetske MMA zvezde. Najbolja domaća i regionalna MMA promocija, koja se svojim radom poslednjih godina ističe kao jedna od najboljih evropskih MMA organizacija, pripremila je novi spektakl za sve ljubitelje mešovitih borilačkih sportova u Srbiji, regionu, Evropi i svetu.

Očekuje nas najjači SBC fight card do sada, čemu svedoči i sama glavna borba u kojoj će snage odmeriti i boriti se za Serbian Battle Championship Light Heavyweight titulu – Igor “The Duke” Pokrajac protiv  Maiquel “Big Rig” Falcoa.

Dvorana SPC Odžaci će 04. maja ugostiti vrhunske internacionalne borce i pružiti istorijske mečeve za pamćenje, a glavni meč večeri, borba za šampionski pojas, će zasluženo biti kruna ove manifestacije koji nas uskoro očekuje.

Legenda brazilskog MMA sporta i borac koji ne nastupao na većini vodećih svetskih MMA manifestacija, Maiquel Falcao, koji je prvobitno prihvatio borbu protiv Satošija Ishiija za naslov SBC prvaka u teškoj kategoriji, nastupiće na SBCu 21 – Revenge, ali u njemu bližoj težinskoj kategoriji, za titulu prvog Serbian Battle Championship prvaka u poluteškoj kategoriji. Na drugoj strani SBC heksagona, biće jedno zaista legendarno ime, svima poznato kada je MMA u regionu u pitanju, borac sa najviše UFC nastupa kada su borci sa Balkana u pitanju, legenda hrvatskog MMA, Igor "The Duke" Pokrajac. Pored Satošija najveće ime koje će nastupiti na SBC-u je Pokrajac.

„Jedan od najuspešnijih hrvatskih boraca, Igor Pokrajac, učiniće nam veliku čast i po prvi put nastupiti u prestižnom SBC heksagonu. Nakon poslednje borbe koju je odradio 2016. godine u najjačoj svetskoj MMA organizaciji - UFC, Igor je željan nove velike borbe i povratku na pobedničke staze, i Serbian Battle Championship je izabrao kao mesto za slavni povratak. Prekaljeni ratnik iz Hrvatske i beskompromisni brawler koji je ulazio u kavez sa istaknutim imenima svetskog MMA sporta kao što su Vladimir Matyushenko, Stephan Bonnar, Fabio Maldonado, Vinny Magalhaes, Rafael Cavalcante, Jan Blachowicz, gde svakako treba istaći njegovu veliku pobedu nad Fabiom Maldonado, i 13 UFC nastupa iza sebe, spreman je za svoj SBC debi i daće sve od sebe kako bi se domogao SBC šampionskog pojasa u Odžacima. Nadamo se da će naša organizacija na najbolji mogući način biti novi početak za ovog velikog šampiona!” - rekao je glavni organizator Bojan Mihajlović.

Igor je u karijeri odradio 42 profesionalne borbe i ostvario 28 pobeda.

„Pokrajac je legenda sporta na ovim prostorima, i spreman je za jedan od najvećih izazova karijere, kada će odmeriti snage sa legendom brazilskog MMA, osvajačem Bellatorovog pojasa u srednjoj kategoriji na Season Six Middleweight Tournament-u, UFC veterana i borca koji je, ponavljamo, nastupao na svim najvećim svetskim turnirima (pored UFCa I Bellatora, tu su i Fight Nights Global, M-1, KSW, itd.) i predvodio fight cardove na ovim vrhunskim priredbama – Maiquel “Big Rig” Falcao“ – ističe Mihajlović.

Falcao je zaista imao priliku da se susretne sa vrhunskim imenima mešovitih borilačkih sportova – Alexander Shlemenko, Fabio Maldonado, Mamed Khalidov, Aziz Karaoglu, Ramazan Emeev, Attila Végh, i mnogi drugi, i spreman je za prvi nastup pod Serbian Battle Championship okriljem, na SBCu 21 – Revenge! u Odžacima.

„Sa 55 profesionalnih duela iza sebe, reč je o jednom od najiskusnijih boraca koje smo imali priliku da gledamo u SBC heksagonu, I sigurno je  da će dati sve od sebe da se domogne novog šampionskog pojasa i 40. profi pobede, protiv ovako renomiranog protivnika“ – kaže Mihajlović.

Očekuje nas pravi rat u kavezu, a SBC publiku prava borba najviše svetske klase, gde će se dva veterana sukobiti za titulu šampiona i pojas najboljeg u najdominantnijoj domaćoj i regionalnoj MMA organizaciji, Serbian Battle Championship!

Najavljeno je učešće najboljih domaćih boraca koji su bili deo ranijih SBC priredbi, kao i velikih pojačanja koja svoju priliku i uspeh žele da dobiju i iskoriste na ovako velikoj pozornici – SBC šampion srednje kategorije Duško Todorović, doskorašnji SBC šampion lake kategorije Nemanja “Sledgehammer” Kovač, jedan od najvećih potencijala domaće scene Miro Jurković, izazivač za pojas SBC šampiona u kategoriji do 70 kg Stefan Zvijer, kao i istaknuti profesionalac sa neprocenjivim međunarodnim iskustvom Slobodan “Limp” Maksimović. Naravno tu su još i nastupi istaknutih domaćih profesionalaca kao i onih čije vreme tek dolazi, Ognjen “Master” Salatić, Danijel Kokora, Slavoljub “Mitke” Mitić, Dušan Salkanović, Predrag Bogdanović i Rifat Prušević.

Iako je za glavnu borbu večeri najavljen SBC prvak u teškoj kategoriji, legenda MMA sporta i osvajač zlatne olimpijske medalje u džudou, Satoshi Ishii, neće se boriti na ovom fight cardu, ali će uveličati ovu veliku inostranu manifestaciju kao gost i kao deo SBC porodice.

Kada je reč o inostranim borcima imamo veliku čast da najavimo nastup bivšeg UFC borca - Viscardi Andrade - biće veliko SBC pojačanje kada je SBC 21 Revenge! u pitanju, te SBC šampiona u lakoj kategoriji, Jacksona “Tortore” Loureira koji će braniti svoj pojas po prvi put, te nastupe fanstastičnih brazilskih boraca kao što su William Lima, Hugo “Striker” Silva, Fernando “Sagati” Aparecido, Givago “Giba” Francisco, Benedito Silva Azevedo, kao i regionalni talenti Luka Sumić iz Hrvatkse i Stefan Pecevski iz Makedonije.

Srbija će ponovo biti prava oaza za najbolje svetske MMA borce, a renome fight carda koji bi, kada su preliminarne borbe u pitanju, mogao da parira najjačim evropskim organizacijama i glavni deo večeri pružiće nam borbe dostojne najvećih svetskih MMA promocija. Sve ovo govori u prilog tome da se SBC priredbama piše zlatna istorija domaćeg i evropskog MMA sporta!

Datum: 30.03.2019. Autor: Neda Miletić

PROČITAJTE JOŠ...