x

Stiže proleće, sredimo bajs

Stiže proleće, sredimo bajs

U subotu 30.3.2019 godine beogradski biciklisti će se 96-ti put okupiti na tradicionalnoj biciklističkoj vožnji kroz centar Beograda. Okupljanje počinje u 16:30h ispred tržnog centra "Staklenac" na Trgu Republike.


Ovaj put tema je dolazak proleća, što je za većinu vozača bicikla početak biciklističke sezone. U tom periodu treba dopumpati gume, podmazati lanac i proveriti kočnice.

Pozivamo sve one koji to nisu uradili da svrate na vožnju, pa ćemo im pokazati kako to da urade ili ih uputiti na najbliži servis, ukoliko ne žele da zasuču rukave i sami se pozabave svojim biciklom.

Organizatori ujedno kroz ovu akciju najavljuju da će u aprilu biti otvoren Biciklistički ćošak u ulici Kraljevića Marka br. 4, u kome će biciklisti i biciklistkinje moći u spopstvenoj režiji da popravljaju bicikle, uz pomoć i instrukcije iskusnijih kolega.

Kritična masa je zajednička biciklistička vožnja koja se odvija u preko 300 gradova širom sveta, sa ciljem skretanja pažnje na probleme sa kojima se biciklisti i biciklistkinje susreću u svakodnevnom saobraćaju. U Beogradu, održava se svake poslednje subote u mesecu sa početkom u 17h sa Trga Republike, a u regionu u Novom Sadu, Šapcu, Skoplju i Zagrebu. To je mesečna proslava biciklizma (ne protest), događaj koji pripada građanima i građankama na najdirektniji mogući način.

Datum: 30.03.2019. Autor: Udruženje Ulice za bicikliste

PROČITAJTE JOŠ...