x

Druga noćna trka na Aerodromu Nikola Tesla

Druga noćna trka na Aerodromu Nikola Tesla

Druga noćna trka „BEG Runway Run, koju organizuje Beogradski maraton u saradnji sa aerodromom „Nikola Tesla“, a pod pokroviteljstvom Grada Beograda, održaće se 1. juna 2019.


Generalni direktor kompanije „VINCI Airports Serbia”, koja upravlja beogradskim aerodromom Nikola Brus izjavio je da mu je veliko zadovoljstvo da najavi trku.

-„Organizovanje ovakvih jedinstvenih događa je u DNK „Vansi aerodroma“. Naši zaposleni učestvovali su i prošle godine na trci, kada Vansi nije bio operater aerodroma i sa velilim ponosom govorimo da smo posvećeni ovoj trci i verujemo da će ona postati tradicija. Zahvaljujem se našim partnerima Gradu Beogradu i Beogradskom maratonu“, rekao je Brus na konferenciji za medije na aerodromu „Nikola Tesla“.


Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović je zahvalio domaćinu na tome što je prepoznao ideju i izazov da se trka od pet kilometara održi na pisti aerodroma.

– “Prošle godine trka je bila novina, ali je naišla na pozitivne reakcije. Slika koju ćemo i ove godine poslati odavde biće posebna i za naš aerodrom i za Beograd” – rekao je Mladenović. On je naglasio da je važno da se naš aerodrom razvija, te da ne bude samo mesto sletanja i poletanja aviona. Prošle godine bilo je više od 5,3 miliona putnika, precizirao je Mladenović, izražavajući nadu da će ta brojka ubuduće biti još veća.


– "Bitno je da se na aerodromu pokažu i prikažu i druge aktivnosti, a ne samo njegova osnovna delatnost jer na taj način može dodatno da privuče pažnju" – istakao je Mladenović.


Pomoćnik gradonačelnika, koji je prošle godine učestvovao u trci, iskreno je preporučio ovaj jedinstven i avanturistički doživljaj, kako zbog noćnog vremena tako i zbog posebne lokacije. On je trku označio kao pionirski poduhvat Beogradskog maratona i našeg aerodroma koji za cilj ima širenje trkačkog duha i zdravog života.


Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić zahvalio se svima koji su pomogli da se ova trka organizuje, a posebno Gradu Beogradu kao pokrovitelju i Aerodromu Nikola Tesla Beograd kao domaćinu ovog događaja.

Ime trke definiše ono što nas čeka 1. juna. Zato je ovaj događaj na aerodromu spektakularan i svakako najbrža trka u zemlji na, naravno, najravnijoj trasi. Beogradski maraton već više od 30 godina promoviše trkački pokret, a za trkačke događaje koje organizuje koristi najatraktivnije lokacije. Kroz organizovanje ovakvih događaja Beogradski maraton promoviše trkački pokret kao pokret zdravlja, Beograd i Srbiju“, rekao je Nikolić.


Prijava će biti aktivna od 15. aprila, dan posle 32. Beogradskog maratona na sajtu Beogradskog maratona i trajaće mesec dana.


Trka se održava 1. juna, u jedan sat ujutru.



Datum: 21.03.2019. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...