Tri medalje na Gloria kupu u Antaliji

Antalija i Belek tradicionalno su baza za veslačke pripreme u toku februara i marta većine evropskih reprezentacija, kao i nacionalnog tima Srbije.


Upravo zbog velikog broja kajakaša i kanuista u ovo dova godine u tom turskom gradu, Kajakaški savez Turske organizuje “Glorija kajakaški kup”, na kojem se održavaju trke na 5 hiljada metara u ženskoj i muškoj konkurenciji.


Srpski reprezentativci koji se nalaze u Beleku na veslačkim pripremama, iako su još uvek u trenažnom procesu, odlučili su da provere trenutnu formu.

U konkurenciji dama, dve srpske repezentativke završile su na pobedničkom postolju. Trijumfovala je Milica Starović, ispred Kristine Bedeč, dok je treche mesto zauzela ukrajinska takmičarka Marija Povk.


Prezadovoljna sam učinkom. Ovim rezultatom potvrdile smo da smo dobro radile tokom zime i pripremnog perioda, i možemo spremno da čekamo početak takmičarske sezone”, naglasila je Starovićeva koja se na “Gloria Kupu” takmiči od 2014. godine.

Svake godine, takmičenje je sve bolje, od organizacije i posećenosti i organizatori zaslužuju sve pohvale„, zadovoljna je Milica Starović.

Srebrna na “Gloria Kupu”, Kristina Bedeč, naglašava da je ove sezone konkurencija bila jaka:

„Ove godine smo učestvovale u veoma jakoj trci, s obzirom na jaku konkurenciju, posebno zbog devojaka iz Ukrajine i Turske. Milica i ja smo uspele da se odvojimo posle prvog kilometra i do kraja trke smo održavale prednost. Na samom kraju, Milica je bila brža i zasluženo je pobedila„, rekla je Kristina posle trke.


U trci u konkurenciji dama, učestvovale su i Nikolina Moldovan, koja je kroz cilj prošla kao šesta, i Marija Dostanić koja je zauzela sedmo mesto.


U muškoj konkurenciji trijumfovao je Belorus Aleh Jurenija, dok je drugo mesto pripalo srpskom reprezentativcu Ervinu Holpertu.

„Veoma sam zadovoljan osvojenim drugim mestom, pogotovo što je pobedio višestruki šampion Evrope i osvajač velikog broja medalja na svetskim prvenstvima u ovoj disciplini„, naglasio je Holpert.


„Posle prvog okreta, nas četvorica smo se odvojili od ostatka i do samog kraja smo se smenjivali u vođstvu. Na samom kraju Jurenija je pojačao tempo, ja sam pokušao da ga pratim, međutim, na kraju sam zauzeo drugo mesto, i zadovoljan sam„, kazao je Ervin posle trke.

Ove godine na “Gloria kupu” učestvovalo je 160 takmičara i takmičarki iz 11 zemalja.Datum: 19.03.2019. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...