Continental glavni partner Tur de Fransa 2019

Nemački proizvođač guma Continental nadogradio je svoju saradnju sa Tur de Fransom tako što je postao glavni partner najveće i najpoznatije biciklističke trke na svetu za sezonu 2019.


106. Tradicionalna biciklističa trka Tur de Frans (Biciklistička trka oko Francuske 2019) održaće se u periodu od 06. do 28. jula 2019. godine, u Francuskoj, u organizaciji Amaury Sport organizacije.


Kompanija Continental trenutno ima važeći petogodišnji ugovor sa organizacijom Amaury Sport, organizatorom biciklističke trke Tur de Frans, koji je započeo prošlogodišnjom trkom.


Ovogodišnji Tur de Frans održaće se od 06. do 28. jula 2019. godine, a Continental će se pridružiti glavnim sponzorima ove trke, među kojima su: LCL, E.Leclerc, Krys i Škoda.


Na ovogodišnjoj trci Tur de Frans, šest timova (Bahrain-Merida, Groupama-FDJ, Movistar Team, Team Katusha-Alpecin, Team Sky, Team Sunweb) koristiće Continental Competition Pro LTD gume. Pored toga, službena vozila ovogodišnjeg Tur de Fransa, takođe će koristiti najnoviju Continental gumu, PremiumContact 6, koja se proizvodi u francuskom gradu Sargemin-u (Sarreguemines).


Biciklistički timovi koji će učestvovati na Tur de Fransu 2019


Proširenjem saradnje sa biciklističkom trkom Tur de Frans, Continental će obezbediti sebi veću vidljivost u javnosti, budući da će logo Continental-a biti vidljiv na liniji cilja, ali i na “flamme rouge”. “Flamme rouge” predstavlja crvenu zastavu koja označava da je preostao da se izveze još jedan kilometar za taj dan. Zastava “Flamme rouge” najčešće visi sa luka na naduvavanje koji se nalazi na putu kojim biciklisti prolaze. Takođe, nakon svake završene etape, predstavnik Continental-a dodeliće trofej namenjen pobedniku te etape na podijumu.


Kompanija Continental iskoristiće svoje partnerstvo sa biciklističkom trkom Tur de Frans kako bi nastavila sa promocijom bezbednosti na putevima u sklopu svoje kampanje “Vizija nula” (Vision Zero). Kao deo ovog partnerstva, kompanija Continental davaće savete fanovima Tur de Fransa kako da bezbedno dođu na trku, ali i kako da se bezbedno vrate sa trke. Kompanija Continental, takođe će nastaviti sa akcijom besplatne mobilne provere guma na javnim vozilima parkiranim duž trase trke.


Vozilima koja na bilo koji način učestvuju na Tur de Fransu (organizatori, prateće ekipe i sl.), Continental će omogućiti besplatnu proveru guma na Grand Depart-u u Briselu, kao i na startu i cilju svake etape. Pored toga, na ovogodišnjoj biciklističkoj trci Tur de Frans, po prvi put, posebnim znakovima upozorenja u bojama Continental-a biće istaknuti opasne krivine, odnosno opasni delovi puta, kako bi upozorili bicikliste i vozače koji učestvuju na trci.


Tur de Frans 2019 startuje u Briselu


Kompanija Continental takođe je proširila svoje partnerstvo sa biciklističkom trkom Vuelta a España, a sponzoriše i treći veliki biciklistički tur (Grand Tour), Giro d Italia.


Datum: 16.03.2019. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...