Počela prodaja ulaznica za Evropsko prvenstvo u košarci za žene 2019

U petak, 8. marta i zvanično je počela prodaja ulaznica za Evropsko prvenstvo u košarci za žene 2019, čiji će domaćini biti Srbija i Letonija. Ovaj svečani čin simbolično su obeležili ambasador EP Nataša Kovačević i generalni sekretar KSS i direktor EP Dejan Tomašević, koji su u TC „Ušće“ poklonili prve dve štampane ulaznice za najveće sportsko takmičenje u Srbiji ove godine, koje će se održati u Zrenjaninu, Nišu i Beogradu.


Evropsko prvenstvo u košarci za žene 2019 održaće se u periodu od 27.  juna  do 07. jula 2019. godine, u Letoniji i Srbiji, u organizaciji Košarkaškog saveza Letonije, Košarkaškog savez Srbije i Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).


Održana konstitutivna sednica OO EP u košarci za žene 2019


Tokom celog dana, u TC „Ušće“ organizovana je promocija Evropskog prvenstva za košarkašice, uz atraktivnu „Throne Zone“ postavku. Ljubitelji košarke bili su u prilici da se fotografišu sa peharom namenjenim prvakinjama Evrope i veselom maskotom Evropskog šampionata „Rolom“, ali i da dobiju majice „Throne zone“.


Prve dve ulaznice dobile su dve mlade devojke, koje je u TC „Ušće“ pronašla maskota Rol.


- Koristim priliku da svim damama čestitam današnji praznik, a sigurno ne postoji bolji simboličan trenutak da pustimo u prodaju ulaznice za Evropsko prvenstvo čiji su domaćini Srbija i Letonija. Kao što znate, u Srbiji se takmiče dve grupe u Zrenjaninu i Nišu, a završna faza je u Beogradu. Naša reprezentacija igra u Zrenjaninu i siguran sam da će organizacija biti na vrhunskom nivou i da će svako od posetilaca moći da uživa u najboljoj evropskoj košarci. Meni je, kao promoteru EP, pripala dužnost da vas obavestim da ćemo imati niz promotivnih aktivnosti do početka prvenstva i ne preostaje mi ništa drugo nego da pozovem sve ljubitelje košarke da osiguraju karte na vreme i bodre naše devojke, jer će im podrška sigurno mnogo značiti. - izjavila je Nataša Kovačević, ambasadorka EP.


Generalni sekretar KSS i direktor EP 2019 Dejan Tomašević čestitao je Nataši Kovačević i svim damama 8. mart i naglasio:

- Od danas pa sve do 7. jula, Beograd, Niš, Zrenjanin i cela Srbija će svaki dan posvećivati ženskom Evropskom prvenstvu i damama. One to zaista zaslužuju, a pre svega naša reprezentacija koja je u proteklih nekoliko godina zaista imala sjajne rezultate. Jedan od najbitnijih razloga što smo želeli da organizujemo ovo takmičenje je upravo to da one sav svoj raskošni talenat i znanje prikažu i u Srbiji. Pozivam sve ljubitelje ženske košarke da od 27. juna do 7. jula budu zajedno sa svim ekipama, a posebno sa našom reprezentacijom.


FIBA i organizator su odredili sledeće cene ulaznica:
NIŠ – dvorana „Čair“

 • Kategorija 1: dnevna ulaznica 1.100 dinara, komplet za takmičenje u grupi 3.000 dinara.

 • Kategorija 2: dnevna ulaznica 600 dinara, komplet za takmičenje u grupi 1.600 dinara.


ZRENjANIN – „Kristalna dvorana“

 • Kategorija 1: dnevna ulaznica 1.100 dinara, komplet za takmičenje u grupi 3.000 dinara.

 • Kategorija 2: dnevna ulaznica 600 dinara, komplet za takmičenje u grupi 1.600 dinara.


BEOGRADSKA ARENA
Kvalifikacije za četvrtfinale – 2 utakmice

 • Kategorija 1: 1.200 dinara.

 • Kategorija 2: 750 dinara.

 • Kategorija 3: 500 dinara.


Četvrtfinale – 4 utakmice

 • Kategorija 1: 1.800 dinara.

 • Kategorija 2: 1.100 dinara.

 • Kategorija 3: 750 dinara.


Polufinala i utakmice za plasman – 4 utakmice

 • Kategorija 1: 1.800 dinara

 • Kategorija 2: 1.100 dinara.

 • Kategorija 3: 750 dinara.


Finale i meč za treće mesto – 2 utakmice

 • Kategorija 1: 2.400 dinara.

 • Kategorija 2: 1.800 dinara.

 • Kategorija 3: 1.200 dinara.


Kompleti ulaznica za sve mečeve u Beogradskoj Areni

 • Kategorija 1: 6.000 dinara.

 • Kategorija 2: 4.200 dinara.

 • Kategorija 3: 2.400 dinara. (* Izvor: KSS)


Ulaznice se mogu kupiti preko www.tickets.rs, kao i na svim prodajnim mestima Tickets vision-a u Srbiji.


Ulaznice za mečeve grupne faze takmičenja u Rigi, kao i dnevne propusnice dostupne su u prodaji putem Bezrindas.lv Arena u Rigi ugostiće mečeve grupe A i B koji su na programu mod 27. do 30. juna, kao i kvalifikacione mečeve za četvrtf koji su na programu 01. jula 2019. godine.


Raspored utakmica i rezultati - Evropsko prvenstvo u košarci za žene 2019


Datum: 12.03.2019.
Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Evropsko prvenstvo u košarci za žene 2019

POVEZANE VESTI...
+ Objavljen raspored Evropskog prvenstv...
+ Prvenstvo Beograda (B program): Medal...
+ Radnički bez bodova u Prokuplju
+ G-Drive Racing tim na sajmu automobila
+ Sigurnom igrom do novih bodova

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...