Ženski deo reprezentacije počeo sa veslanjem grupnih čamaca

Kajakaški reprezentativci privode kraju četvrtu nedelju veslačkih priprema u Turskoj. Prve tri nedelje naši reprezentativci su iskoristili da se uveslavaju i vrate osećaj na vodi posle pauze zbog bazičnih priprema. Ženski deo ekipe u prve tri nedelje najviše je radio na uveslavanju i kombinaciji treninga tehnike i snage u jednosedima. Drugi deo priprema naše najbolje kajakašice koriste kako bi polako uveslavale grupne čamce.


Trener ženskog dela ekipe, Miroslav Rodić, zadovoljan je dosadašnjim učinkom. Osim toga, u trenažni proces sada su uključeni i treninzi uveslavanja grupnih čamaca, pre svega, četverca na 500 metara.


Pred srpskim kajakašicama je dugačka sezona u kojoj  se izbaraju norme za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Za ženski deo ekipe najvažnija će biti posada četverca na osnovu kojeg može da se izbori maksimalan broj olimpijskih viza, i kroz tu disciplinu obezbede i mesta u manjim posadama koje se takmiče u olimpijskom programu.Ženski deo ekipe je kombinacija iskusnih takmičarki kao što su Nikolina Moldovan, Milica Starović i Kristina Bedeč, i mladih snaga koje su već u mlađim kategorijama potvrdile svetsku klasu: Marija Dostanić i Biljana Relić.


Predolimpijska godina u kajaku je teža nego godina u kojoj se održavaju same Olimpijske igre zbog zgusnutog kalendara, ali i činjenice da norme mogu da se izbore samo na Prvenstvu sveta koje je tradicionalno na samom kraju sezone. Nikolina Moldovan, koja je boje Srbije branila na Olimpijskim igrama u Londonu i u Rio de Žaneiru ističe da ovogodišnje Prvenstvo sveta na kojem se izbaraju norme, dočekuje rasterećeno.


Milica Starović koja se takmičila na Olimpijskim igrama u Riju smatra da je posle uspeha Marka Tomićevića i Milenka Zorića u Brazilu 2016. godine, iako je veoma rano govoriti o Tokiju, stigao pravi trenutak da se i ženski deo ekipe okiti olimpijskom medaljom.


Kajakaška reprezentacija Srbije na veslačkim pripremama u Beleku biće do 25. marta.


Datum: 09.03.2019.
Autor: Kajakaški savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Todorović: U Prokuplje po dva boda
+ Čovek koji je leteo na svim kontinen...
+ Proslavljen 63. rođendan Zavoda za s...
+ Kragujevčane očekuje težak ispit
+ Trofej Beograda u kriketu ovog vikenda

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...