Tur de Frans 2019 startuje u Briselu

Najpoznatija i najduža biciklistička trka na svetu, Tur de Frans, održava se jednom godišnje od 1903. godine (osim za vreme Prvog i Drugog svetskog rata) u Francuskoj i u zemljama u okruženju, a ovogodišnje izdanje biće 106. po redu. Biciklistička trka Tur de Frans predstavlja jednu od tri Grand tur trke, pored Điro D Italia i Vuelta Espanje, koja svojom tradicijom, težinom i zahtevima privlači pažnju širom sveta, i na kojoj učestvuju samo najelitnije biciklističke ekipe koje dobiju poziv organizatora.


Biciklističa trka Tur de Frans 2019 (Biciklistička trka oko Francuske) održaće se u periodu od 06. do 28. jula 2019. godine, u Francuskoj, u organizaciji Amaury Sport organizacije.


Continental glavni partner Tur de Fransa 2019


Programom manifestacije, predviđeno je da start ovogodišnjeg tura bude u Briselu - regionu Šarloa (Charleroi), u znak sećanja na pedesetogodišnjicu od osvajanja Tur de Fransa od strane belgijskog bicikliste Edija Merksa (Eddy Merckx) dok će kraj tura biti na Jelisejskim poljima u Parizu.


Biciklistička trka Tur de Frans 2019 krenuće 06. jula 2019. godine, sa glavnog trga u Briselu, baš na dan kada je pre 50 godina Merks prvi put osvojio ovo čuveno biciklističko takmičenje. Tada, pre 50 godina, se njegova pobeda proslavljala na istom ovom trgu.


Edi Merks (Eddy Merckx), rođen 1945. godine, jedan je od najuspešnijjih biciklista svih vremena. On je drugi biciklista koji je pet puta osvojio Tur de Frans. Pre njega je to učinio Francuz Žak Anketil.


Takođe, programom ovogodišnje biciklističke trke Tur de Frans predviđeno je da se vozi dvadeset i jedna (21) etapa, u ukupnoj dužini od 3460 km. Na ovogodišnjoj biciklističkoj trci Tur de Frans očekuje se učešće 176 takmičara iz 22 tima, koji će se po tradiciji nadmetati za žutu majicu (najbolji u generalnom plasmanu), zelenu majicu (najbolji sprinter), belu majicu (najbolji mladi takmičar) i tačkastu majicu (najbolji penjač).


Biciklistički timovi koji će učestvovati na Tur de Fransu 2019


Datum: 05.03.2019.
Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Biciklistička trka Tur de Frans 2019

POVEZANE VESTI...
+ Seniorsko prvenstvo Srbije: Mikec odb...
+ U znaku Lukića, Stolića i Zmajeva
+ Smederevu najviše počasti u Zrenjaninu
+ Teže nego očekivano do novih bodova
+ Ivana Španović sa 6.99m do trećeg...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...