x

Skok udalj najjače oružije Srbije na EP u atletici 2019

Skok udalj najjače oružije Srbije na EP u atletici 2019

Evropska atletska federacija objavila je konačan broj prijavljenih takmičara za EP u Glazgovu. Ukupno 637 atletičara/ki iz 49 zemalja Evrope. Našu reprezentaciju činiće ukupno deset takmičara, pet atletičara i pet atletičarki. Ivana Španović, Milica Gardašević I Strahinja Jovančević (skok udalj), Asmir Kolašinac (bacanje kugle), Amela Terzić I Elzan Bibić (1500m), Milana Tirnanić I Aleksa Kijanović (60m), Maja Ćirić (400m), Luka Trgovčević  (60m prepone).


Evropsko prvenstvo u atletici u dvorani 2019 održaće se u periodu od 01. do 03. marta 2019. godine, u Glazgovu (Škotska), u organizaciji Atletskog saveza Škotske i Evropske atletske asocijacije (EAA).


Prvog dana SP na borilištu bacanja kugle pojaviće se Asmir Kolašinac od 11.30h, koga istog dana očekuje i finalna borba.

“Zadovoljan sam formom iako to rezultatski nisam potvrdio. Mozda je to i bolje jer će želja za većom daljinom otkloniti pritisak koji bih imao da sam na rezultatima od 21m. Nadam se da će organizacija u Glazgowu biti na nivou one iz Beograda 2017te i u takvim normalnim uslovima očekujem ulazak u finale. S obzirom da je finale istog dana samo 6 sati kasnije u odnosu na kvalifikacije borba za medalju će zavisiti od toga koliko ću uspeti da se odmorim i oporavim od kvalifikacija. Poslednjih 7 dana ću raditi simulaciju takmičenja da bih na taj način se i psihički i fizički bolje pripremio” - rekao je Asmir Kolašinac

Prvog dana očekuju nas i kvalifikacije u trci na 1500m u obe konkurencije. Elzan Bibić trčaće u prepodnevnom delu programa od 11.55h, dok će Amela Terzić trčati od 19.10h.

Skok udalj biće najjača disciplina srpske kraljice sportova na predstojećem dvoranskom prvenstvu Evrope u Glazgovu. U disciplini skok udalj, naša najbolja atletičarka Ivana Španović pokušaće da odbrani titulu evropske šampionke u dvorani.


“Povratak posle povrede nije lak ali obzirom da trenutno stanje gde treniram bez bolova  i po planu, sa nestrpljenjem cekam jos jedno takmičenje i priliku da odbranim titulu prvakinje Evrope. Iznenađenja su uvek moguća, te je moje, kao i do sada da ostanem uvek fokusirana na ono sto ja radim i dam svoj maksimum” - rekla je Ivana Španović


Kvalifikacije u skoku udalj na programu su drugog dana takmičenja, 02. marta od 10h. Pored Ivane, na zaletištu će se naći juniorska prvakinja Evrope, Milica Gardašević. Finale u ovoj disciplini na programu je 03.marta od 18h.


“Ovo će biti moj drugi nastup na Evropskom prvenstvu ovaj put u dvorani. Zadovoljna sam generalno sezonom i takmičenjima koja su iza mene. Dobro sam skakala na Serbian Openu i samim tim napravila sjajnu uvertiru za predstojeće takmičenje. Nadam se da ću u kvalifikacijama nastaviti u dobrom ritmu i izboriti se za ulazak u finale” - rekla je Milica Gardašević. (Izvor: ASS).

Datum: 27.02.2019. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...