x

Laslo Đere: Zauvek ću se sećati ovog trenutka

Laslo Đere: Zauvek ću se sećati ovog trenutka

Bacio nas je sve na kolena. Suzama mladića ogrnutog snagom i herojstvom kakvo se retko sreće i viđa pridružile su se i suze svih nas pored malih tv ekrana koji smo pratili i zdušno navijali za njega. Trenutak koji će večno pamtiti junak srpskog i svetskog teniskog neba pamtićemo i mi svi zajedno sa njim, jer njegova priča je posebna, nesvakidašnja, ona srce slama, ona boli, ona inspiriše. Dovoljno je reći Laslo Đere!


Dejvis kup reprezentativac Srbije prvi ATP trofej u karijeri osvojio je pobedom u finalu turnira u Rio de Žaneiru nad Kanađaninom Feliksom Ožeom Alisimom 6:3, 7:5. ATP takmičenje u Rio de Žaneiro igralo se za nagradni fond 1.786.690 dolara. Od 25. februara 2019. Laslo Đere je 37. teniser sveta i time drugi reket Srbije!

„Sve je još sveže. I svetsan sam i nisam nedelje iza mene i svega što mi se za samo sedam dana dogodilo. Nedelja velikih emocija, razornih emocija, posebno u trenutku kada sam uzeo taj pobednički poen i podigao pehar, zauvek ću se sećati ovog dana. Prvi put sam u Riju, prvi turnir u ovom gradu u kome sam doživeo moju nedelju snova. Znao sam da jednom mora da krene na bolje, nakon toliko mečeva, turnira na kojima sam imao velike mečeve u šaci, na kraju gubio tesno, sada se sve otvorilo. Sve je krenulo pobedom nad Timom, nakon toga dobio sam posebno nadahnuće i osećao da je došlo vreme za nešto veće“ – objašnjava Laslo.

U finalu imao je teškog protivnika, 18- godišnjeg Kanađanina Feliksa koji je kao junior osvojio US Open i koji je jedna od zvezda koje dolaze, čemu svedoče i rezultati koje je postigao na profi sceni.

„Težak meč i fizički i psihički. Feliks je zaista igrač čije vreme dolazi i neko ko će praviti velike rezultate. Prvi set sam odigrao čvrsto, sigurno. U drugom je moj protivnik rano došao do brejka, ali sam uspeo da vratim brejk i na 5:4 dođem do prve meč lopte. Nakon propuštene četiri meč lopte iskoristio sam petu za pobedu i ostvarenje sna“.

Laslo je trijumf u Riju posvetio rano preminulim roditeljima. Sa 17 godina godina izgubio je majku, pre tri meseca i oca, koje je pokosila surova bolest.

„Da, trofej u Riju posvećujem mojim roditeljima. Zahvaljujući njima ja sam ovo što jesam, beskrajno su verovali u mene. Zajedno smo sanjali ovaj trenutak i verujem da me oni sada vide. Želeo sam i želim da ih učinim ponosnim. Večno sam im zahvalan na svemu, moje misli su sa njima, kao i moje srce. Ostaću zauvek posvećen tome da sve što radim radim na način kako su me oni učili“ – kaže Laslo.

Trijumf u Riju Laslu donosi skok na ATP sa 90. na 37. poziciju, što je njegov najbolji rang do sada. Odmora nema, sledi ATP turnir u Sao Paulu gde će u prvom kolu snage odmeriti sa Italijanom Aleksandrom Đanesijem.

"Neće mi biti novo da odmah nakon finala idem na drugi turnir, ali ono što je novo, što mnogo toga menja u budućnosti je taj novi rang kao i titula koja mi je donela veliku dozu samopouzdanja. Sa rangom 37. sada su mi vrata velikih turnira otvorena, na nekima ću biti i nosilac, značiće mi sve to puno. Pobeda u Riju mi daje vetar u leđa, jedno psihičko olakšanje, jer fudbalski rečeno upisao sam se u listu strelaca i sada je sve lakše" - zaključio je jedinstveni heroj Đere.

Datum: 25.02.2019. Autor: Neda Miletić

PROČITAJTE JOŠ...