x

Simultanka Govedarice u domu za odrasla invalidna lica

Simultanka Govedarice u domu za odrasla invalidna lica
Juče je, u četvrtak 21. februara t.g. u Domu za odrasla invalidna lica u Zemunu, na Bežanijskoj kosi održana već tradicionalna šahovska priredba u kojoj naši ugledni šahisti igraju simultanku u kojoj su protivnici stanari ove ustanove i članovi njihovog kluba „Pogledi“ kao i polaznici škole šaha za decu sa invaliditetom „Šah bez barijera“ i njihovi gosti.

Ove je godine gost simultanke bio naš uvaženi internacionalni majstor, član š.k. „Crvena Zvezda“ i pobednik brojnih turnira u zemlji i inostarnstvu Radomir Govedarica, igralo se na 20 tabli a u meču koji uvek pobuđuje značanu pažnju ljubitelja ove drevne igre domaćini su uspeli da izbore 1,5 poen. Neporaženi u duelu sa uglednim protivnikom ostali su stanari ustanove i članovi š.k.“Pogledi“ – Zoran Ristić i Momčilo Ružičić kao i prijatelj ovog kluba dušan Uzelac.

Organizator ovog zaista lepog druženja koje je održano 12-tu godinu zaredom bio je šahovski klub „Pogledi“  koji je i formiran kao klub osoba sa invaliditetom, a uz razunevanje i podršku ustanove Doma za odrasla invalidna lica i Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda.

Datum: 22.02.2019. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...