Održana konstitutivna sednica OO EP u košarci za žene 2019

U ponedeljak 11. februara 2019. u Vladi Srbije je održana prva konstitutivna sednica Organizacionog odbora Evropskog prvenstva za košarkašice, koje se održava od 27. juna do 7. jula u Srbiji i Letoniji.


Evropsko prvenstvo u košarci za žene 2019 održaće se u periodu od 27.  juna do 07. jula 2019. godine, u Letoniji i Srbiji, u organizaciji Košarkaškog saveza Letonije, Košarkaškog savez Srbije i Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).


Potvrđen raspored Evropskog prvenstva u košarci za žene 2019


Na ovoj sednici konstatovano je da je to najvažnije međunarodno takmičenje koje se održava u našoj zemlji u ovoj godini, prilika da Srbija promoviše ženski sport i još jednom pokaže da je dobar domaćin i organizator velikih sportskih događaja, kako je rečeno u Vladi Srbije.

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Organizacionog odbora Evropskog prvenstva za seniorke u košarci Zorana Mihajlović istakla je da je to takmičenje važno ne samo za promociju sporta, već i naše zemlje i izrazila zadovoljstvo što je Košarkaški savez Srbije video u vladi partnera za organizaciju tog sportskog događaja.

Kako je rekla, na današnjoj sednici Odbora dogovoren je finansijski plan i sve što će se u narednom periodu raditi u Beogradu, Nišu i Zrenjaninu, koji će biti domaćini takmičenja.

– Svi ćemo dati svoj maksimum da takmičenje bude dobro organizovano i da sve prođe u najboljem redu. Ovo je prilika i da pokažemo da je Srbija mnogo više od sporta – navela je Mihajlović i dodala da je u organizaciju takmičenja uključena i Turistička organizacija Srbije.Potpredsednica vlade istakla je da je EP za košarkašice prilika da se još više promoviše ženski sport.

– Mnogo više sporta, znači manje nasilja i pokazuje kakva samo nacija i kakvo smo društvo – naglasila je Mihajlović i najavila da će sledeća sednica Odbora biti održana za sedam dana.

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić rekao je da je Evropsko prvenstvo za seniorke u košarci najznačajnije međunarodno sportsko takmičenje koje se održava u Srbiji u 2019.godini i podsetio da je naša zemlja u poslednjih pet godina organiozovala 15 velikih međunarodnih seniorskih takmičenja.

– Možemo reći da će Srbija biti najbolji domaćin, što je košarkaška javnost videla do sada, i da će Srbija nakon toga biti uzimana kao primer dobre prakse i da ćemo podići standarde kad je reč o organizaciji velikih takmičenja. Ovo je treće veliko takmičenje u košarci koje se organizuje u našoj zemlji u poslednje tri godine, a Srbija je ove godine prvi put domaćin košarkaškog prvenstva za žene. Želimo da popularizujemo i promovišemo ženski sport i da privučemo što veći broj devojčica u sistem sporta i veliku porodicu košarke – istakao je Udovičić i izrazio nadu da će ljubitelji košarke iz inostranstva koji budu posetili našu zemlju i pratili EP osetiti pravo gostoprimstvo Srbije.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović izrazio je zadovoljstvo zbog održavanja prve sednice Organizacionog odbora i istakao da organizacija velikih sportskih događaja nije moguća bez podrške i pomoći Vlade Srbije, Ministarstva sporta i lokalnih samouprava.

– Veoma sam srećan što je potpredsednica vlade prihvatila ovu značajnu i odgovornu ulogu. Siguran sam da ćemo svi zajedno, sa njenim timom na čelu, još jednom pokazati da je Srbija izvrstan domaćin i majstor u organizovanju velikih takmičenja – jasan je Danilović.


Datum: 13.02.2019. Autor: Košarkaški savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...