x

Izjave Dejvis kup reprezentativaca Srbije nakon žreba u Taskentu

Izjave Dejvis kup reprezentativaca Srbije nakon žreba u Taskentu

Izjave Dejvis kup reprezentativaca Srbije nakon žreba u Taskentu gde će 1. i 2. februara 2019. u kvalifikacionom meču za Svetsku grupu 2019. selekcija Srbije odmeriti snage sa selekcijom Uzbekistana.


Žreb kvalikaciong meča Uzbekistan - Srbija
Prvi dan (1. februar 2019.) igraju sve dva singla (prvi sa početkom od 13:00 časova (09:00 srednjeevropsko kome pripada Srbija)) Sanjar Fajzijev - Dušan Lajović i Denis Istomin - Filip Krajinović.


Drugi dan (2. februar 2019.) igra je prvo dubl meč sa početkom od 13:00 časova (09:00 srednjeevropsko kome pripada Srbija) zatim slede dva singla) dubl: Denis Istomin, Sanjar Fajzijev - Viktor Troicki, Nikola Milojević; sledi singl: Denis Istomin - Dušan Lajović i Sanjar Fajzijev - Filip Krajinović.


Izjave reprezentativaca Srbije nakon žreba:
„Prvi meč igram protiv igrača sa kojim se nisam susretao, reč je o Sanjaru Fajzijevu i na žalost ne znam kako igra. Ono što ću uspeti da saznam o njegovoj igri je kroz razgovor sa našim igračima koji ga znaju i pogledaću na internetu kako igra. Mi smo u dobroj poziciji, na papiru smo favoriti, ali kao što smo već rekli to ništa ne znači. Bilo bi dobro da sutra povedemo, da krenemo pobedama jer bi nam to dosta značilo za mečeve u subotu, pogotovo što je sada drugačiji firmat takmičenja, igra se na manje dobijenih setova tako da će biti veoma važno steći prednost što pre. S druge strane Filip igra meč protiv Istomina koji je skroz otvoren meč, čak mislim da je Filip u boljoj formi trenutno i da je u prednosti. Nadam se da ćemo iz petka izaći sa rezultatom 2:0 za nas i naravno ostaje da sačekamo mečeve, da se borimo i vidimo šta će biti“ – rekao je prvi reket Dejvis kup tima Srbije Dušan Lajović.

„Žreb je završen, sjajno je što Lajović igra prvi meč i mislim da je favorit u tom susretu. Što se tiče mog meča, igram protiv Istomina koji je bio top 50 teniser na svetu, koji je jednom i Novaka pobedio, sjajan je igrač i igra pred domaćom publikom, tako da će mi biti veoma težak zadatak. Uslovi su prilagođeni Denisu, ali mi smo se dobro pripremili i ja se nadam da ću igrati dobro i da ću pobediti. Drugi dan donosi najpre dubl, zatim dva singla. Verujem u naš dubl, smatram da su se Viktor i Nikola dobro pripremili, Dušan i ja smo spremni za singlove i ja se stvarno i iskreno nadam da ćemo pobediti Uzbekistan“ – rekao je Filip Krajinović nakon žreba.


„Realno smo favoriti iako ne smemo da ih potcenimo. Igrali smo protiv njih pre i dobili ih 5:0, doduše to je bilo pre deset godina, ali verujem da imamo opet velike šanse da ih dobijemo. Ulazimo u meč optimistično, u dobroj smo formi, spremni smo, susret otvara Dušan protiv Fajzijeva, posle njega igra Filip, nadam se da će uspeti da uzmu dva poena već sutra i da ćemo završiti posao brzo. Drugi dan otvaramo dublom gde ćemo igrati Milojević i ja, nikada pre nismo igrali zajedno, ali trenirali smo ovih dana, još se uigravamo ali mislim da imamo šanse, daćemo sve od sebe. Nisam igrao neko vreme u reprezentaciji, ovo će biti prvi meč posle dve tri godine i radujem se povratku. Za sada je sve super, dobro treniramo i očekujemo spremni ovaj meč u Taškentu“ – rekao je Viktor Troicki.

„Žreb je prošao kako smo i očekivali, da će prvi igrač Uzbekistana biti Istomin, a za drugog nismo znali ko će biti, u pitanju je Fajzijev protiv koga niko od naih igrača do sada nije igrao. Imaćemo prilike danas na treningu da ga vidimo i da se najbolje moguće pripremimo za taj meč. Dobra stvar je što Dušan Lajović igra prvi i verujem da će on doneti pobedu u prvom meču. Zatim sledi zadatak koji će biti mnogo teži, a to će biti Filipov da pobedi Denisa Istomina koji je vrlo iskusan igrač i nezgodan protivnik, ali verujem da je Filip trenutno bolji igrač od njega, da igra na višem nivou i da će pobediti Istomina.  Treniralo smo jako dobro i psremili se za ovaj nama veoma važan meč i sa nestrpljenjem očekujemo početak. U dublu naš tim čine Troicki i Milojević, mislim da mogu jako dobro da se uklope, pretpostavljam da će kod njih jedan od igrača biti Istomin a drugi je nešto što mogu da zamene u poslednjem trenutku, razlika je samo što se ove godine igra novi format i što počinje se sa dublom u subotu, a posle toga slede singlovi nakon 30 minuta pauze. Svakako ja neću stavljati ni Dušana ni Filipa potencijalne singl igrače za taj dubl meč, mislim da je previše da igraju i singl i dubl i mislim da Viktor i Nikola mogu da odigraju jako dobro zajedno i dosta dobro su se uklopili na treninzima“ – zaključio je selektor Dejvis kup tima Srbije Nenad Zimonjić.

„Znali smo ko će igrati prvu i drugu tablu za nas, nismo bili sto posto sigurni ko će igrati za njih, odnosno ko će biti druga tabla Uzbekistana, sad znamo da je to Fajzijev. Najveća opasnost je Istomin kojeg najbolje i poznajemo. Iako smo favoriti ne smemo da se opustimo. Dobro smo trenirali ove nedelje, privikavali se na uslove, podlogu, nadmorsku visinu, vremensku razliku, sigurno ćemo dati sve od sebe. Viktor i ja smo trenirali dosta zajedno i još uvek se uigravamo, meče je meč, trening je trening, ali mislim da smo spremni. Nadam se da ćemo posle prvog dana imati rezultat 2:0 za nas i samim tim uspeti da završimo posao posle dubla. Posle Taškenta odlazim na čelendžer u Budimpeštu koji sam igrao i prošle godine posle Dejvis kupa kada sam igrao polufinale i nadam se još boljem rezultatu ove godine“ – rekao je Nikhola Milojević.

Datum: 31.01.2019. Autor: Neda Miletić

PROČITAJTE JOŠ...