x

Uspešno okončan drugi Svetosavski turnir

Uspešno okončan drugi Svetosavski turnir Foto: RK Radnički 1964

Shodno najavi po završetku prošlogodišnjeg Svetosavskog turnira, RK Radnički 1964 je u subotu 26. januara organizovao drugi SVETOSAVSKI TURNIR – KRAGUJEVAC 2019 u mini i velikom rukometu za decu školskog uzrasta, koji već dobija obrise i prerasta u tradicionalni, a uskoro i u međunarodni turnir. Cilj turnira je i da se u sportskoj i viteškoj atmosferi rukomet približi deci školskog uzrasta kao i da se kroz dalji kvalitetan rad sa njima iznedre novi šampioni.

Turnir je podeljen u dve kategorije, mini rukomet u obe konkurencije uzrasta 2008-mo i mlađe, kao i takmičenje u rukometu za generaciju 2004-to,takođe u obe konkurencije. Viđeno je dosta neizvesnih mečeva, pregršt dobrih poteza, akcija, smeha i suza zbog poraza, ali je sve to neizostavni deo sporta. Cilj je ispunjen, stvorena su nova sportska prijateljstva, kao i rivalstva, tvrdih duela, sve ono što sport čini najvažnijim sporednim segmentom života.

Otvarajući turnir, gospodin Dragan Dragićević, predstavnik kompanije VILLAGER, generalnog sponzora RK Radnički 1964 je naglasio:

-Pripala mi je velika čast i zadovoljstvo da otvorim ovaj turnir. Drago mi je da je i pored izuzetno teških vremenskih okolnosti došao veliki broj ekipa što je dokaz da je rukomet i sport veoma bitan segment, koji razvija viteški i kolektivni duh kod dece, pozitivan, takmičarski odnos preko potreban ne samo u sportu, nego i u životu uopšte. To vam govorim iz ličnog iskustva, kao bivši rukometaš koji je nekad stajao na vašem mestu. Kragujevac, Radnički i svi mi koji smo tu negde u klubu i oko njega ćemo učiniti sve prvenstveno da ovaj turnir postane tradicionalan, internacionalan i prepoznatljiv ne samo u okviru regiona, Srbije, nego i van granica naše zemlje. Želim vam puno uspeha, što više pozitivnih rezultata, a samim dolaskom ste svi pobednici. Vidimo se iduće godine na istom mestu u još većem broju.

Na kraju turnira je usledilo proglašenje pobednika kao i dodela medalja i pehara. U konkurenciji mini-rukometa pobednici su ekipa „Kolibri“ iz Trnave u ženskoj konkurenciji i ekipa „Radnički 1964-1“ u muškoj. Kod njihovih starijih kolega generacije 2004. u rukometu laureati su „Radnički 1964“ kod mladih dama i ekipa „Sloge“ iz Kraljeva kod muškaraca.

Uz zajedničko fotografisanje na kraju, proiistekla nova prijateljstva, zakazano je novo druženje za iduću godinu.


Datum: 28.01.2019. Autor: R64 media team

PROČITAJTE JOŠ...