x

Zorani Arunović i Damiru Mikecu srebro u miksu za kraj turnira u Minhenu

Zorani Arunović i Damiru Mikecu srebro u miksu za kraj turnira u Minhenu

Srpski strelci su učešće na  „H end N“ kupu u Minhenu završili srebrnom medaljom. Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su drugo mesto u takmičenju mešovitih parova vazdušnim pištoljem. Naša reprezentacija se iz Minhena vraća sa dva odličja, oba srebrna, jer  pre dva dana drugo mesto u pojedinačnom takmičenju pištoljem pripalo je Damiru Mikecu.


U kvalifikacijama je startovalo 37 parova. Srpski miks, srebrni sa prošlogodišnjeg Evropskog i četvrtoplasirani na Svetskom prvenstvu 2018, je u finale ušao kao drugi, sa 769 krugova. Ispred njega su ostali tim Ukrajine Olena Kostevič/Oleg Omelčuk i nemački miks Monika Karš/Matijas Holderied. Ukrajinci su „ubili“ fantastična 792 kruga, čak 14 više od zvaničnog svetskog rekorda koji je u njihovom vlasništvu.


Arunovićeva i  Mikec su bili nadomak zlatne medalje, jer vodili su većim delom finala. Čelnu poziciju su držali do same završnice. Izjednačili su vlastiti državni rekord finala – 488,2 kruga, ali to nije bilo dovoljno za trijumf. Srpski tandem su u završnici prestigli Ukrajinci Olena Kostevič i Oleg Omelčuk, koji su zlato osvojili sa minimalnim 0,1 krugom prednosti nad srpskim reprezentativcima. Kostevičeva je i najuspešnija učesnica turnira, jer tri puta se popela na najviši stepenik pobedničkog postolja – posle oba pojedinačna takmičenja seniorki pištoljem i danas, posle nadmetanja mikseva.


I Srpski i ukrajinski tandem su bili precizniji od važećeg svetskog rekorda finala, koji drže šampioni planete, Rusi Vitaline Bacaraškina i Artema Černousov (466,1). Osvajanjem srebra u izuzetno jakoj konkurenciji Arunovićeva i Mikec, najbolji strelci Srbije za 2018, su opravdali epitet jednog od najboljih miks parova na planeti.



Naš drugi mešoviti par pištoljem Dimitrije Grgić/Bobana Momčilović Veličković je zauzeo 12. mesto.


U takmičenju mikseva puškom Sanja Vukašinović i Lazar Kovačević su zauzeli deveto mesto sa 836,8 krugova, čime su oborili državni rekord. Od petog mesta, koje vodi u finale delila su ih tri deseta dela kruga. Tandem Andrea Arsović/Milutin Stefanović se našao tačno u sredini plasmana – na 22. poziciji u konkurenciji 43 miksa.


Miks vazdušni pištolj: 1. Ukrajina 1 (Olena Kostevič/Oleg Omelčuk) 488,3, 2. Srbija 1 (Zorana Arunović/Damir Mikec) 488,2, 3. Bajern 1 (Monika Karš/Matijas Holderied) 414,4...  Kvalifikacije: 1. Ukrajina 1 792... 3. Srbija 1 769... 12. Srbija 2 (Bobana Momčilović Veličković/Dimitrije Grgić) 764...


Miks, vazdušna puška: 1. Indija 2 (Akhil Šeoran/Šrijanka Sadangi) 502,9, 2. Rusija 2  (Vladimir Maslenjikov/Darija Vdovina) 500,9, 3. Rusija 1(Aleksandr Drijagin/Anastasija Galašina)  437,1... Kvalifikacije: 1. Rusija 1 843,2... 9. Srbija 2 (Lazar Kovačević/Sanja Vukašinović) 836,8... 22. Srbija 1 (Andrea Arsović/Milutin Stefanović) 834,9...


Datum: 28.01.2019. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...