x

Novak Đoković najbolji na Australian openu

Novak Đoković najbolji na Australian openu

Svetski broj 1. Novak Đoković pobedio je Rafaela Nadala u finalu 107. Australian open-a, sa ubedljivih 3:0 u setovima (6:3; 6:2; 6:3).


Sjajnom igrom na početku prvog seta, Novak Đoković poveo je sa velikih 3:0 u gemovima, da bi zatim rutinskom igrom priveo set kraju sa 6:3 u svoju korist.


U drugom setu, odličnom igrom na terenu, Đoković dolazi do dva taj-brejka prednosti 5:2. Sigurnim servisom osvaja gem bez izgubljenog poena za velikih 6:2, i 2:0 u setovima.

U trećem setu, posle ujednačene igre na samom startu, Novak Đoković stiže do brejka prednosti 2:1, na Nadalov servis. Posle velike borbe, Đoković uspeva da zadrži brejk prednosti 5:3 u odnosu na Nadala, da bi u nastavku, pre svega sjajnom igrom na terenu ali i uz sjajnu mentalnu pripremljenost, uspeo još jednom da uzme brejk Nadalu, i osvoji treći set sa 6:3.


U svojih prethodnih 53 međusobna duela, jedini put da su se Đoković i Nadal sastali na Australian openu bio je u finalu 2012. godine, kada je Đoković posle 5 sati i 53 minuta pobedio Nadala i osvojio titulu, u dosada najdužem Gren Slem finalu open ere. U međusobnom skoru, Đoković sada vodi protiv Nadala sa 28-25 u pobedama.


Sa svojom konstantno dobrom igrom na sve tri podloge, svojom sposobnošću da na terenu pokaže najbolje onda kad je najteže, Novak Đoković postao je jedan od najboljih Gren Slem igrača u istoriji tenisa. Pobedom na ovogodišnjem Australian openu, Đoković je nastavio da niže rekorde, osvojiši rekordnu sedmu titulu na Australian openu, čime je postao najuspešniji igrač u istoriji Australian opena, ostavivši iza sebe Roja Emersona i Rodžera Federera koji su osvojili po šest titula.


Aktuelni šampion Vimbldona, US Open-a i Australian open-a, Novak Đoković osvojio je svoju ukupno petnaestu Gren Slem titulu, koja ga je dovela ispred Pita Samprasa, njegovog idola iz detinjstva.

Otvoreno prvenstvo Australije (Australian open 2019), prvi od četiri grend slem turnira u sezoni, održavao se u periodu od 14. do 27. januara 2019. godine, na Melburn park stadionu u Melburnu (Australija).


Datum: 27.01.2019. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...