Peruničić: Potrebno je vreme - Đurković: Podrška selektoru i igračima

U prostorijama Rukometnog saveza Srbije održana je konferencija za medije na kojoj su utiske sa Svetskog prvenstva 2019 u Nemačkoj i Danskoj, na kome je reprezentacija osvojila 18. mesto, sumirali selektor Nenad Peruničić i predsednik UO RSS, Božidar Đurković:


- Konferencija za medije je bila moja želјa. Smatram da moramo imati jedan profesionalan odnos, da ne bude pojedinačnih zvanja, da li sam se javio ili nisam. Želeo sam da bude otvoreno za sve. Svako pitanje koje postavite, tu sam da odgovorim. I na početku priprema za SP govorio sam da je za mene veliki neuspeh ako se ne prođe u drugi krug, govoreći sa strane sportiste, onoga što sam radio i što želim da radim. Možda je bilo hazarderski, ali tako radim, svestan pune odgovornosti. Smena generacije je jako bolna, pogotovo, kada sam odlučio da tako bude. Osamnaesto mesto je najgori plasman u istoriji. Bolan je, ali stojim iza njega. Znam koliko smo svi želeli. Nekada i sreća mora da posluži da bi se desilo drugačije. Govorim o najtežoj mogućoj grupi u kojoj smo bili. Nisam se bavio suđenjem na SP uvek gledajući sebe i svoj tim, da izvučemo najbolјe iz svake utakmice. Smatram da je prva utakmica sa Rusima nepravedno završeno po nas. Neke sudijske odluke i povreda jednog od najbitnijih igrača u ovoj generaciji (Zelenović) odvela nas je u drugom smeru. Gledajući da izvučemo maksimum, nismo previše spominjali nedostatak Zelenovića. - rekao je Peruničić i dodao:


- Ovi momci su toliko želeli i bili motivisani da uradimo korak više. Kada se naprave takve promene, potrebno je vreme, to znaju jako dobro lјudi koji razumeju sport i rukomet. Želјa i sportski motiv nas teraju na nešto više. Stojim iza ove grupe momaka koje sam izabrao. Jednu reč zamerke nemam od starta priprema do krajja. Bili su disciplinovani, vojska prava, na najpošteniji mogući način su igrali zza svoju zemlјu. Nažalost, nekada to nije dovolјno. Trenutno imamo manjak kvaliteta, što ne znači da ti momci neće da nadograde sebe vrlo brzo i da se pokažu u što bolјem svetlu.Predsednik UO RSS, Božidar Đurković, dao je punu podršku selektoru Peruničiću:


- Nenad Peruničić sigurno ostaje selektor reprezentacije Srbije. U ovoj 2019. godini nakon ovog SP nas očekuju velika iskušenja. Nastavak kvalifikacija za EP 2020. Očekuje nas čitav niz drugih aktivnosti, akcije juniora i kadeta. Što se tiče nastupa seniora, postojala je nesrazmera između velikih očekivanja i objektivnog kvaliteta naše reprezentacije. Bilo je dosta debitanata, ne treba da podsećam na to. Među prvim reprezentacijama smo uspeli da podmladimo ekipu, za sve to je potrebno vreme. Nadam se i verujem čvrsto u to da će se to na narednim takmičenjima i utakmicama valorizovati kroz neke bolјe rezultate. Videli smo kako protiče SP, interesantni rezultati, svako svakoga može da pobedi. Rusi odigraju nerešeno sa Srbijom, pa remiziraju sa Nemačkom. Nije sramota izgubiti od Brazila, jer ta ista reprezentacija pobedi Hrvatsku, a Argentina odigra nerešeno sa Mađarskom - rekao je Đurković i dodao:


- Imamo put, puno nas iskušenja očekuje. Poverenje imamo u Nenada i ove momke. To je jedna izvanredna grupa igrača, bez ikakvih problema je prošlo sve, svi kao jedan, treba vremena i puno rada. Verujem da ni rezultati neće izostati u narednom periodu - zaklјučio je Đurković.

Svetsko prvenstvo u rukometu 2019 održava se u periodu od 10. do 27. januara 2019. godine u Nemačkoj i Danskoj, u organizaciji Rukometnog saveza Nemačke, Rukometnog saveza Danske i Međunarodne rukometne federacije (IHF).


Raspored utakmica - Svetsko prvenstvo u rukometu 2019


Datum: 24.01.2019. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...