x

Kobi Brajant pridružio se Jao Mingu kao globalni ambasador SP 2019

Kobi Brajant pridružio se Jao Mingu kao globalni ambasador SP 2019

Legenda Los Anđeles Lejkersa, Kobi Brajant, potvrdio je da će biti globalni ambasador 18. Svetskog prvenstva u košarci koje se održava u Kini. Brajant se tako pridružio Jao Mingu, koji je ambasador Svetskog prvenstva od decembra 2016.


Svetsko prvenstvo u košarci za muškarce 2019 održaće se u periodu od 31. avgusta do 15. septembra 2019. godine, u Kini, u organizaciji Košarkaškog saveza Kine i Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).


Poznati svi učesnici FIBA Svetskog prvenstva u košarci 2019


U saopštenju za javnost koje je dao, Kobi Brajant govorio je o svojoj dugogodišnjoj posvećenosti da pomogne razvoju košarke na međunarodnom nivou:


- Odrastajući u Italiji i provodeći mnogo vremena u Kini, uvek sam cenio globalni uticaj koji je košarka imala na pozitivan razvoj mladih ljudi. Čast mi je što me je FIBA pozvala da budem ambasador Svetskog prvenstva 2019. Nadam se da će moje učešće inspirisati i motivisati najbolje igrače iz 32 ekipe koje će učestvovati, i da će na najvećoj svetskoj pozornici, predstavljati svoje zemlje na najbolji način. Radujem se što ću biti u prilici da vidim ko će na kraju podići trofej. - izjavio je Kobi Brajant



Interesantno je da Kobi Brajant koji je 5 puta osvojio NBA šampionat, koji je 2 puta bio Olimpijski šampion… nikada nije osvojio ni jednu medalju na FIBA Svetskim prvenstvima. Brajant je bio među zvezdama koje su odbile poziv na turnir 2002. godine, na kojem SAD nisu uspele osvojiti medalju. Nakon toga, propustio je SP 2006. i 2010. zbog problema sa kolenom. Dok na Svetskom prvenstvo u košarci 2014. godine, kada su SAD osvojile zlatnu medalju pobedivši u finalu reprezentaciju Srbije, Brajant takođe nije učestvovao.


Održan žreb za Svetsko prvenstvo u košarci 2019


Datum: 21.01.2019. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...