x

2019. započeta trenerskim seminarom

2019. započeta trenerskim seminarom

Nova godina za kajakaške i kanu trenere počela je radno. Pauzu u pripremnom periodu zbog novogodišnjih i božićnih praznika treneri su iskoristili da obnove dosadašnja stručna znanja, ali i da steknu nova.


Veliki broj aktuelnih ih budućih kajakaških trenera ispunio je svečanu dvoranu hotela „Šumadija“ na Banovom brdu gde je održan stručni seminar u organizaciji Kajakaškog saveza Srbije.

Seminar je otvoren izveštajem dr Pavla Jovanova sa stručnog trenerskog seminara pod pokroviteljstvom Međunarodne kajakaške feceradije održanog u Španiji, da bi zatim Jovanov, koji je osim što je kajakaški trener i naučni saradnik Naučnog instituta za prehrambene tehnologije u Novom Sadu održao predavanje pod nazivom „Ishrana i suplementacija kajakaša i kanuista“.

Svoje znanje na seminaru su sa kolegama podelili i reprezentativni treneri Uroš Pavlović i Milan Đenadić. Najbolji trener u 2018. godini, Uroš Pavlović održao je predavanje „Periodizacija treninga seniorske ekipe“, dok je Đenadić podelio svoje znanje na temu rada u klubovima sa decom do 18 godina.

Pre same diskusije, okupljenim trenerima predavanje je održao i kajakaški trener Uroš Mitjev na temu „Starosne i polne razlike i njihove implikacije u treningu snage“.

Kao i na svakom seminaru koji organizuje Kajakaški savez Srbije, okupljanje trenera predstavlja idealno mesto za razmenu znanja koje kroz aktivno učešće svih prisutnih doprinosi kvalitetnijem i bržem rešavanju svih nedoumica koje se javljaju u radu sa sportistima.

Na kraju stručnog seminara, trenerima su uručeni sertifikati, a prisustvo je bodovano za potrebe obnavljanja trenerske licence.


Datum: 06.01.2019. Autor: Kajakaški savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...