Velika takmičenja u 2019. godini: Šest stanica ka Tokiju

Pred srpskim strelcima je takmičarski izuzetno bogata predolimpijska 2019. godina.


U kalendaru je veliki broj značajnih turnira, a u prvom planu su kvalifikaciona takmičenja za Olimpijske igre.


Na OI u Tokiju učestvovaće 360 strelaca (po 180 žena i muškaraca). Ostalo je upražnjeno još 274 mesta, jer 60 kvota je podeljeno u septembru, na Svetskom prvenstvu u Čangvonu, 14 na Prvenstvu Severne, Srednje i Južne Amerike u Gvadalahari u novembru, a 12 je zagarantovano za domaćina Japan.


Od srpskih strelaca olimpijsku vizu je za sada izborila Zorana Arunović, svetska vicešampionka vazdušnim pištoljem.


Tokom 2019. biće podeljeno 214 „olimpijskh viza“ na svetskim kupovima i kontinentalnim takmičenjima i to samo u pojedinačnim disciplinama, jer miksevi vazdišnom puškom i pištoljem nisu u sistemu kvalifikacija ove godine.


Reprezentativci Streljačkog saveza Srbije (vazdušno i MK oružje) će šansu da izbore kvote imati na šest turnira. Na četiri svetska kupa će se deliti po dve kvote po disciplini (ukupno 64), na Evropskim igrama u Minsku po jedna (8 kvota) i na Evropskom prvenstvu MK oružjem u Bolonji po dve (8).


Deset od ovogodišnjih 80 „viza“ vazdušnim i MK oružjem biće dodeljeno u takmičenjima muškaraca pištoljem brzom paljbom, u kojem Srbija nema predstavnika


Kvalifikaciona takmičenja vazdušnim i MK oružjem za evropske strelce


  • SK u Nju Delhiju (20 – 28. februar): dve kvote po disciplini (16)

  • SK u Pekingu (23. april – 1. maj): dve kvote po disciplini (16)

  • SK u Minhenu (24 – 31. maj): dve kvote po disciplini (16)

  • Evropske igre u Minsku

    (14 – 30. juni): jedna kvota po disciplini (8)

  • SK u Rio de Žaneiru (26. avgust – 3. septembar): dve kvote po disciplini (16)

  • Evropsko prvenstvo (samo MK oružje) u Bolonji (12 – 23. septembar): dve kvote po disciplini (8)


Ostala takmičenja za kvote

Svetski kupovi, Evropsko prvenstvo i Evropske igre u gađanju glinenih golubova: 44; kontinentalna takmičenja Azije, Afrike, Okeanije, Severne, Srednje i Južne Amerike: 90.


Na  Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Vroclavu 2020  biće dodeljene po dve kvote po disciplini (ukupno osam). Poslednja takmičenje na kome će strelci sa Starog kontinenta imati šanse da izbore učešće na Olimpijskim igrama biće evropske kvalifikacije u svim disciplinama, na kojima će biti dodeljeno 16 olimpijskih viza, po dve vazdušnom puškom (muškarci i žene) i u disciplini skit u gađanju glinenih goliubova (muškarci i žene), a u ostalima po jedna.


Preostale kvote biće dodeljene na osnovu svetskih rang lista (jedna po disciplini), dok će Međunarodni olimpijski komitet podeliti 24 „vajld karte“.


Na Olimpijskim igrama jedna zemlja može da ima najviše dva predstavnika po disciplini.


Datum: 29.12.2018. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...