x

Internacionalno prvenstvo Beograda: Srpskim miksevima zlato i bronza

Internacionalno prvenstvo Beograda: Srpskim miksevima zlato i bronza

Internacionalno prvenstvo Beograda, 43. po redu, počelo je  takmičenjem mikseva u okviru Trofeja Beograda. Srpski strelci su se okitili sa dve medalje. U miksu pištoljem najuspešniji su bili Jasmina Milovanović i Damir Mikec, dok je par Sanja Vukašinović/Lazar Kovačević  stigao do bronze puškom.


Jasmina Milovanović (Smederevo) i Damir Mikec (Policajac) su ubedljivo trijumfovali pištoljem. Drugoplasirani sastav Ukrajine, su nadmašili za skoro četiri kruga. Njih dvoje su danas prvi put zajedno gađali u miksu.


- Ne samo što smo prvi put gađali zajedno, već sam ja prvi put učestvovala u miks takmičenju - otkriva Jasmina Milovanović.- Trema uvek postoji, sada je bila i veća nego obično, s obzirom da se ne takmičiš samo za sebe. Svaka greška se odražava na ukupan učinak tima. Ipak, sve je prošlo kako treba, zadovoljna sam.


Damir Mikec zajedno sa Zoranom Arunović čini jedan od najboljih miks parova na svetu, ali Arunovićeva je otputovala na na turnir u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.


- Jasmina i ja smo pred Internacionalno prvenstvo imali samo jedan zajednički trening, ali taj trening je trajao četiri i po sata. Detaljno smo razrađivali taktiku, i pokazalo se uradili smo dobar posao. Konkurencija nije bila nimalo laka, a uspeli smo ubedljivo da dođemo do prvog mesta – kazao je Mikec.


Članovima najbolja tri miksa medalje je uručio Nenad Putnik, predsednik Streljačkog saveza Srbije.


Sanja Vukašinović i Lazar Kovačević, koji su 2017. osvojili juniorsko srebro na Evropskom prvenstvu, su u finale ušli sa petog mesta


-Nije bilo lako, znali smo da smo „na ivici“, između finala i ispadanja, a na kraju smo vrlo dobro odradili poslednju seriju i kao peti ušli u finale. Imali smo isti rezultat kao i šestoplasirana Ukrajina 1, pa je presudila baš ta poslednja serija – kazao je Kovačević.


Sanja Vukašinović je dodala:


- Bilo je u finalu i uspona i padova, ali u presudnim momentima smo imali sigurnost, ali i malo sreće, pa je stigla i medalja.



U subotu će, u okviru  „Trofeja Beograda“ biti održana pojedinačna takmičenja, u seniorskoj i juniorskoj kategoriji a u nedelju je na programu „Velika nagrada Beograda“ u apsolutnoj konkurenciji.


43. Internacionalno prvenstvo Beograda , prvi dan


Vazdušni pištolj, miks, finale: 1. Smederevo/Policajac (Jasmina Milovanović/Damir Mikec) 477,5, 2. Ukrajina 4 (Jana Čučumarova/Igor Solovljev) 473,9,  3. Ukrajina 2 (Polina Konarijeva/Juri Porpužnji) 412,7... Kvalifikacije: 1. Smederevo/Policajac 766, 2. Mađarska/Ukrajina (Veronika Major/Hilb Kihitov) 766, 3. Ukrajina 4 765… 6. Novi Sad 1790/Policajac (Brankica Zarić/Zoran Vujić) 758… 14. „Aleksa Dejović“ (Jelena Todorović/Duško Petrov), 15. Crvena zvezda/Hrvatska (Teodora Simić/Uroš Kačavenda) 747… Ukupno 20 parova.


Vazdušna puška, miks, finale: 1. Mađarska 1 (Lea Horvat/Ištvan Peni) 496,6, 2. Rumunija (Laura Koman/Alin Moldoveanu) 495,7, 3. Novi Sad 1790/Jagodina 92 (Sanja Vukašinović/Lazar Kovačević) 430,0… Kvalifikacije: 1. Mađarska 1 839,3, 2. Japan 1 (Hijama Nakaguči/Acuši Šimada) 832,3, 3. Rumunija  831,3...5. Novi Sad 1790/Jagodina 829,5… 10. Crvena zvezda (Alina Sebić/Milenko Sebić) 828,3, 11. „Čika Mata“/Srbija (Milutin Stefanović/Teodora Vukojević) 827,4… Ukupno 36 parova.


Raspored finala drugog dana (pojedinačna konkurencija)


  • 13.30 Puška, muškarci

  • 15.30 Puška, žene

  • 17.30 Pištolj, žene

  • 19.00 Pištolj, muškarci


Datum: 08.12.2018. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...