Robert Čerčman novi adut Vukova na poziciji glavnog trenera

Trofejni srpski klub iz Beograda i aktuelni viceprvaci Srbije — SBB Vukovi — predvodiće novi američki stručnjak Robert Čerčman sa privatnog katoličkog univerziteta u San Antoniju (The University of the Incarnate Word).

Robert (eng. Robert Churchman) u beogradske Vukove donosi sedmogodišnje trenersko iskustvo koledž fudbala. Reč je o svestranom treneru koji je tokom karijere trenirao igrače na različitim pozicijama. Počeo je na Državnom univerzitetu „Sul Ross“ kao student završne godine studija kineziologije, u čijoj je ekipi bio trener defanzivne linije i asistent trenera specijalnih timova od 2011. do 2013. godine.

Masterirao je na baptističkom univerzitetu „Istočni Teksas“, gde je u periodu od 2013. do 2016. radio i kao koordinator specijalnih timova te trener raning-bekova.

Poslednja stanica uoči novog angažmana u Beogradu bio je pomenuti univerzitet u San Antoniju, gde je u timu Cardinals bio pomoćnik glavnog trenera.

Robert Čerčman je, povodom dolaska u Vukove, izjavio da ne može biti uzbuđeniji zbog dolaska na čelo struke beogradskog tima.

— Ovo je sjajna prilika za mene i ne bih bio ovde bez pomoći toliko ljudi. Želeo bih da se zahvalim predsedniku tima Goranu Nišaviću, kao i bivšem treneru Vukova Brajanu Mejperu zbog napora koji su uložili da se ova prilika ostvari.

On je SBB Vukove ocenio kao „ogromnu organizaciju“ s jakom istorijom uspeha.

— Želimo da nadogradimo taj uspeh, dok razvijemo mudar, snažan i agresivan tim koji će se takmičiti za titulu šampiona, kako u domaćem prvenstvu, tako i na međunarodnoj sceni — poručio je novi glavni trener SBB Vukova.

Pored trenerskog iskustva, Amerikanac se u svojoj biografiji može pohvaliti i brojnim organizacionim odgovornim pozicijama, poput tehničkog/operativnog direktora koje je obavljao u ekipama od 2013. godine.

Robert Čerčman će na poziciji glavnog trenera zameniti svog sunarodnika Malika Džeksona koji je protekle sezone doveo Vukove do Serbian Bowla.

Datum: 04.12.2018.
Autor: Slobodan Todorović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ U Beogradu od utorka Evropsko prvenst...
+ Tamara Radojević pred Dansku: Samo d...
+ Bundes liga: Važne pobede Stefanovi...
+ Trofej Mladosti: Trijumfi Mikeca i Ar...
+ Održan 10. Memorijalni turnir sedeć...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...