x

Održan Serbian Battle Championship 19

Održan Serbian Battle Championship 19 Foto: Marko Ristić

Istorijsko borilačko sportsko veče u Novom Sadu, vrhunski internacionalni borilački spektakl Serbian Battle Championship 19 u Velikoj dvorani SPENS-a opravdao je sva očekivanja i epitet najvećeg MMA spektakla koji smo imali priliku da vidimo u našoj zemlji i regionu!


Prepuna Velika dvorana SPENS-a, vrhunska produkcija, ogromna želja i rad na tome da se napravi MMA veče za pamćenje i ovaj sport u Srbiji podigne na još viši nivo, pružili su nam 11 vrhunskih borbi kojih se ne bi postidele najveće svetske MMA pozornice.

Publika je najviše uzivala u pravom ratu u heksagonu izmedju Jhonnyja Carlosa iz Brazila i Damira "Dade" Mihajlovića, gde je jedan od naših najboljih MMA boraca na kraju slavio gušenjem i ostvario veliku pobedu.  Iako su sve borbe bile sjajne, borbe koje su za ulog imale šampionske pojaseve, pružile su pravi spektakl. U glavnoj borbi večeri, legenda MMA sporta, Satoshi Ishii slavio je prisilivši iskusnog protivnika iz Amerike na predaju.


Mladi Duško Todorović tehničkim nokautom pobedio je Michela Pereiru i postao novi SBC šampion u srednjoj kategoriji. Luis Rafael "Japa" nakon tri teške runde odneo je najveću pobedu u karijeri nad opasnim zemljakom Cleversonom Silvom,  i krunisao je šampionskim SBC pojasom u pero kategoriji. Nemanja Kovač nažalost izgubio je svoj šampionski pojas u duelu protiv opasnog udarača iz Brazila, Jacksona Loureira!

„Neizvesne borbe nije nedostajalo ni u ostalim mečevima, od prve do poslednje, svaka je na svoj način doprinela je da ovaj istorijski MMA spektakl bude ovako uspešan, i da celokupna organizacija za nekoliko stepenika odjednom podigne kvalitet organizovanja ovakvih priredbi kod nas. Pored prepunog gledališta, MMA ljubitelji širom sveta imali su priliku da isprate SBC 19 putem besplatnog internet streama. Po komentarima, sve je prošlo i bolje nego što smo očekivali, a SBC je jos jednom dobio potvrdu kvaliteta iz svih krajeva sveta. Novi Sad, Srbija i region dobili su nezaboravan spektakl, a SBC nekoliko novih šampiona. Nakon ovoga, budućnost izgleda veoma svetlo i ovo je tek početak jden velike i lepe sportske MMA priče. Jedva čekamo narednu Serbian Battle Championship manifestaciju – zaključio je glavni organizator Bojan Mihajlović.



Kompletni rezultati SBC 19 - Revenge!

  • Ognjen Salatic pobedio Osamu El Zeina jednoglasnom odlukom sudija  3R 5:00

  • Alija Tucak pobedio Andjelka Kitica gušenjem (Guillotine Choke) 1R 2:14

  • Ugur Ozkaplan pobedio Edisa Besica tehničkim nokautom TKO  3R 1:52

  • Werlleson Ribeiro pobedio Dušana Salkanovića tehničkim nokautom TKO 2R 1:22

  • Hatef Moeil pobedio Marka Petkovića jednoglasnom odlukom sudija 3R 5:00

Co-Main Event

  • Damir "Dado" Mihajlović pobedio Jhonnyja "Lenhador" Carlosa završnicom (Triangle Choke) 2R 4:03

  • Alex "Leko" da Silva pobedio Slavoljuba Mitića tehničkim nokautom (Doctor stoppage) 1R 1:11

  • Duško Todorović pobedio Michela "Demolidor" Pereiru tehničkim nokautom  TKO 1R 4:32

  • Jackson "Tortora" Loureiro pobedio Nemanju Kovača tehničkim nokautom  (Punches) 2R 3:40

  • Luis Rafael "Japa" pobedio Cleversona "Carrilho" Silvu jednoglasnom odlukom sudija 3R 5:00

Main Event

  • Satoshi Ishii pobedio Tonyja Lopeza završnicom  (Leg Scissor Choke) 1R 4:23

Datum: 02.12.2018. Autor: Neda Miletić

PROČITAJTE JOŠ...