x

Raketni modelari završavaju ovogodišnju sezonu

Raketni modelari završavaju ovogodišnju sezonu

Predstojećeg vikenda, u subotu 10. novembra, na sportskom aerodromu Lisičiji Jarak u Beogradu, održaće se 3. kolo Kupa Srbije u raketnom modelarstvu, u klasama S3A (modeli raketa sa padobranom) i S6A (modeli raketa sa trakom). Ovo takmičenje, na kome će se modelari nadmetati sa svojim modelima raketa u trajanju leta, je ujedno i završno kolo Kupa Srbije u 2018. godini, pa će po završetku biti proglašeni najbolјi u generalnom plasmanu.

Početak takmičenja je u devet časova, a proglašenje pobednika nakon 16 časova. U zajedničkoj organizaciji tri kluba – AK „Savski prvenac“ iz Beograda, AK „Nova Pazova“ i AK „Mihajlo Petrović“ Banatski Karlovac, biće ugošćeno oko 30 takmičara koji su učestvovali u dva prethodna kola lige. Trenutno prvo mesto u klasi S3A drži i među seniorima i juniorima dvanaestogodišnji Mladen Bunčić iz AK „Nova Pazova“, a u klasi S6A u seniorskoj kategoriji Miodrag Čipčić i u juniorskoj Kristina Čipčić iz AK „Kikinda“.

Naši raketni modelari važe za jedne od najtrofejnijih vazduhoplovnih sportista, a Srbija (tadašnja Jugoslavija) je zabeležena i u istoriji takmičenja Svetske vazduhoplovne federacije, još od 1972. godine kada je u Vršcu održano prvo Svetsko prvenstvo u raketnom modelarstvu. Danas na svetskoj rang listi u raketnom modelarstvu nalaze se u vrhu dva imena iz Srbije – brat i sestra Miodrag i Kristina Čipčić, koji zauzimaju – Miodrag 3. mesto među seniorima, a Kristina 2. mesto u juniorskoj kategoriji.

Datum: 08.11.2018. Autor: Svetlana Bradić

PROČITAJTE JOŠ...