x

Minimalan poraz od lidera

Minimalan poraz od lidera

Rukometašice Radničkog 1964 su poražene u 6-om kolu Super B lige na gostovanju u Beogradu od lidera na tabeli, ekipe ORK „Beograd“ rezultatom 36-34, poluvreme 21-14. Uprkos porazu Kragujevčanke su zadržale šesto mesto na tabeli.

Ekipa Beograda, koja u svom sastavu im više prekaljenih superligaških igračica, je bolje otvorila utakmicu i u 8-om minutu došla do prve značajnije prednosti (5-2), ali borbene gošće serijom 3-0 i golom Jasmine Kolak poravnavaju na 5-5. Međutim iskusnije, raspucanije igračice Beograda, uz čini se početno nesnalaženje Kragujevčanki, predvođene večeras fenomenalnom Tamarom Kaitović i poslovično golgeterski raspoloženom Sarom Garović iz minuta u minut povećavaju prednost, koja je u pojedinim trenucima dostizala 8 golova prednosti, odlaze na odmor rezultatom 21-14.

Probale su sve igračice Radničkog u drugom delu igre, smanjivale par puta prednost, ali je u 44-om minutu ponovo bilo 8 razlike (30-22). Promenom odbrane trener Kurandić je pokušao da promeni stanje stvari na terenu i u tome uspeva. Gošće konačno ulaze u svoju prepoznatljivu seriju, igru koja lomi protivnika i u 52-om minutu pogotkom Milice Đorđević, koja je uz raspoloženu Željanu Pojužinu dala značajan doprinos na širini u igri, smanjuju na gol prednosti Beograda (33-32). Činilo se da će doći do potpunog preokreta, no veliko iskustvo domaćina i hladnokrvnost u presudnim momentima je rezultirala golom Ivane Arsić u poslednjem minutu za konačnih 36-34, uz opšti utisak da je utakmicu presudila slabija igra Radničkog u prvom delu igre.

U redovima domaćina najefikasnije su bile  Tamara Kaitović sa 11 kao i Sara Garović i Ivana Arsić sa po 7 pogodaka, dok su kod ekipe Radničkog prednjačile Jasmina Kolak sa 8, Ajlin Bjelak i Nevena Aleksić  sa po 6 postignutih golova.

Igrač utakmice : Ivana Arsić

ORK Beograd – RK Radnički 1964: 36-34 (21-14)

Beograd: Hala “Banjica”. Gledalaca : 200
Sudije: Aco Mitanoski,Davor Petrović 
Sedmerci: Beograd 2 (0), Radnički 3 (2)
Isključenja: Beograd 4 min, Radnički  6 min

ORK Beograd :  Ristić, Kaitović 11, Garović 7, Tešić 4, Moračanin, Maksić, Starčević 1, Arsić 7, Gudžić 2, Tomić, Protić 4, Kostrešević.

Radnički 1964  :  J.Pojužina ( 4 odbrane), Đorđević 4, Radosavljević,  Bjelak 6, Simić, Blagojević 1, Hasanović ( 8 odbrana), Anja Vlašković, Mikić 1, Anastasija Vlašković, Todorović, Tina Petrović, Tijana Petrović 3, Kolak 8, Aleksić 6, Ž.Pojužina 5.

 

Narednog vikenda Radnički će ugostiti ekipu “Sloven” iz Rume.

Datum: 05.11.2018. Autor: R64 media team

PROČITAJTE JOŠ...