x

Semiz Pinja Aličić juniorski šampion Evrope u boksu

Semiz Pinja Aličić juniorski šampion Evrope u boksu

Srbija je dobila juniorskog šampiona Evrope u boksu! Reč je o Semizu Pinji Aličiću, juniorskom reprezentativcu naše zemlje u bantam kategoriji. Pinja je napravio pravu senzaciju u ruskom gradu Anapi gde je održano Prvenstvo Evrope za juniore 2018. stigavši do zlata. U borbi za pobedničko postolje srpski mladi bokserski as savladao je izuetno teškog protivnika iz Bugarske Radeva Jasena i time doneo našoj zemlji zlato nakon dugogodišnjeg posta.

Naši boks orlići briljirali su u Anapi. Pored Šapčanina Pinje do medalja su stigli Nišlijka Nina Stajković koja je osvojila srebro, i dva bronzana borca Omer Beli Ametović i Ognjen Đurđev.

Za samo godinu velikog rada, reda i posvećenosti boks u Srbiji je procvetao. Najbolji dokaz za tu konstataciju su medalje koje su u proteklih deset dana iskovali reprezentativci Srbije na međunarodnoj sceni i to što su posle dugog niza godina srpski bokseri počeli su da donose medalje za našu zemlju.
Led su probili seniori na čuvenom turniru u Minsku, na jednom od najjačih ex SSSR turnira, gde su osvojene dve bronze (Damjan Grmuša i Nikola Stevanović) i srebro koje je iskovao naš najbolji teškaš Vladan Babić, koji je izgubio u finalu od svetskog šampiona. Nakon Minska usledila je žetva medalja u Anapi.

Treneri i predstavnici boks saveza drugih zemalja sa velikom pažnjom su ispratili partije naših boksera na EP ua juniore i nakon borbi prilazili su našem selektoru Draganu Vasiljeviću da čestitaju na uspesima srpskog tima.

“Generacija juniora i prethodna generacija kadeta upravo su budućnost srpskog boksa. To je generacija koja može imati Olimpijskog pobednika na Olimpijskim igrama 2024. godine u Parizu, što je veoma realno ako budemo nastavili ovako da radimo uz ovakve uslove. Posao u Anapi je završen sjajnim rezultatom, zlatom koje je zasijalo oko vrata našeg Pinje i srebrom Nine, a ne smemo zaboraviti no bronze sjajnih Omera i Ognjena. Imali su težak zadatak i  opasne protivnike, ali su pokazali da su spremni da se bore do kraja, da nemaju strah, da uvek idu srcem i do kraja i da na kraju postanu evropski šampioni, kao što je učinio Pinja“ – rekao je selektor Vasiljević.

Datum: 17.10.2018. Autor: Bokserski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...