x

Dragan Tomašević jednoglasno izabran za novog predsednika SSAB

Dragan Tomašević jednoglasno izabran za novog predsednika SSAB Foto: SSAB

Dragan Tomašević jednoglasno je izabran za predsednika Sportskog saveza Beograda za mandat koji će trajati do 2022. godine. On će na tom mestu zameniti Vladu Krstivojevića koji je funkciju prvog čoveka SSAB obavljao od 2014. Tomašević je ujedno bio i jedini kandidat na Redovnoj izbornoj Skupštini SSAB koja je u ponedeljak, 15. oktobra 2018, održana u prostorijama Gradske Optšine Vračar. Tomaševića su predložile čak 54 članice jedne od najznačajnijih beogradskih sportskih institucija. Na njegov predlog za potpredsednika SSAB izabran je Mladen Kecman, koji će uz Tomaševića biti i član Izvršnog odbora. Za članove Izvršnog odbora, na Tomaševićev predlog, izabrani su i prof. Vladimir Koprivica, prof. Goran Kasum, Nikola Stojić, Svetozar Stanković, Nikola Penić, Radoslav Novaković, Zorana Oborina i Ivana Lukić (jedno mesto u Izvršnom odboru je ostalo upražnjeno), a za članove Nadzornog odbora Nataša Đukanović, Darko Čolović i Miloš Dejanović. Na mestu generalnog sekretara SSAB će i dalje biti nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Jovan Koprivica.

Inače, Tomašević je rođen 13. septembra 1973. godine u Pančevu. Na Fakultetu za fizičku kulturu u Beogradu diplomirao je 1998. kao drugi u generaciji sa prosečnom ocenom 8,48. Diplomski rad na na temu „Razlike u konativnim osobinama ličnosti između mladih vaterpolista i fudbalera“, odbranio je sa ocenom 10. Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu 2018. je odbranio projekat magistarske teze „Stanje i perspektive razvoja fitnes klubova u Srbiji“.

Igrao je vaterpolo u VK Beograd od 1984. do 1990, a potom fudbal u kojem je bio aktivan od 1990. do 2012. braneći boje FK Železničar, FK Žarkovo, KMF Konjarnik i KMF Novi Beograd. Svoje prvo radno iskustvo stekao je Železničkoj Tehničkoj školi, a potom je radio i u Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu i Ministarstvu omladine i sporta. Savezni je odbojkaški sudija od 2013, a poslednje tri sezone je na listi sudija Super lige. Sa suprugom Katarinom, s kojom je u braku od 2000, ima sina Uroša i kćerku Milicu.


Datum: 16.10.2018. Autor: Sportski savez Beograda

PROČITAJTE JOŠ...