x

Beogradski maraton i TOB uspešno predstavljeni na Čikaškom maratonu

Beogradski maraton i TOB uspešno predstavljeni na Čikaškom maratonu

Na upravo završenom Abbott Health & Fitenss Expo-u Čikaškog maratona (specijalizovani sajam turističke i sportske privrede koja prati svetski trkački pokret), bili su prisutni Turistička organizacija Beograda i Beogradski maraton. Tom prilikom predstavljena je poslovna i turistička ponuda Beograda i 32. izdanje Beogradskog maratona 2019. kao i drugi dogadjaji koje organizuje Beogradski maraton.

Ovo je treći put da se TOB i Beogradski maraton predstavljaju na ovom izuzetno značajnom i popularnom događaju. Tokom dva dana koliko je trajao ovaj specijalizovan sajam, TOB i Beogradski maraton su podelili veliku količinu brošura i promotivnog materijala Beograda, Srbije i Beogradskog maratona. Tokom Expo-a održan je niz sastanaka sa predstavnicima specijalizovanih turističkih agencija iz SAD, Kine, i drugih delova sveta koje su zainteresovane za saradnju i realizaciju posebnih turističkih paketa za dolazak velikog broja stranih trkača u Beograd i na Beogradski maraton. Ovogodišnji EXPO Čikaškog maratona je posetilo preko 150.000 učesnika i gostiju iz više od 140 zemalja sveta.

Srđan Ćopić, šef informativne i komercijalne službe TOB je povodom posete Čikagu izjavio: „Vrlo smo zadovoljni kako je naš štand bio opremljen i posećen. Posebno smo zadovoljni činjenicom da je bilo mnogo zainteresovanih trkača koji su posetili naš štand i da su pokazali interesovanje da dođu u Beograd i učestvuju na Beogradskom maratonu. Očigledno je da je Beogradski maraton prepoznat i kao turistički događaj i što smo zajedno nastavili projekat „Predstavljanje Beogradskog maratona“ na određenim destinacijama u svetu. Uvereni smo da ćemo zajednički i u narednom periodu kvalitetno promovisati glavni grad Srbije i Beogradski maraton, s obzirom da su prethodne prezentacije pokazale pozitivne rezultate kada je u pitaju dalje povećanje broja samoplatežnih inostranih učesnika i gostiju iz celog sveta“ -  izjavio je Ćopić.

Ćopić je posebno ukazao i na činjenicu da su kretanja u turističkom sektoru, kada je trkački pokret u pitanju vrlo pozitivna i u stalnom porastu i da se Beograd i Beogradski maraton sada organizovano pozicioniraju na svetskoj sportskoj i turističkoj mapi.

“Novi nivo pobratimskih i partnerskih odnosa izmedju Čikaškog i Beogradskog maratona stvorio je prostor za dalje unapredjenje saradnje dva maratona u različitim oblastima. Ubedjeni smo da će od toga mnogo koristi imati ne samo Beogradski maraton nego i grad Beograd – posebno u domenu promocije i povećanog turističkog prometa, unapredjenja tehničke organizacije, kao i saradnje gradskih službi i organizatora maratona” – zaključio je svoju izjavu Srđan Ćopić.

U nedelju 07. Oktobra 2018. održan je 41. Bank of America Čikaški maraton, jedan iz serije The World MARATHON MAJORS – najvećih svetskih maratona, uz učešće više od 46.000 trkača iz preko 140 zemalja sveta. Događaj oko staze u Čikagu pratilo je više od 1.700.000 gledalaca uz podršku 12.000 volontera i preko 2.000 članova medicinskih ekipa. Čikaški maraton je doprineo privredi grada Čikaga sa preko 330 miliona dolara. Pobednici 41. Čikaškog maratona bili su Mo Farah iz Velike Britanije sa rezultatom 2:05:11, što je ujedno i novi evropski rekord i Brigid Kosgei iz Kenije sa rezultatom 2:18:35.

32. Beogradski maraton biće održan u nedelju 14. Aprila 2019. godine.


Datum: 11.10.2018. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...