Beogradski maraton i TOB uspešno predstavljeni na Čikaškom maratonu

Na upravo završenom Abbott Health & Fitenss Expo-u Čikaškog maratona (specijalizovani sajam turističke i sportske privrede koja prati svetski trkački pokret), bili su prisutni Turistička organizacija Beograda i Beogradski maraton. Tom prilikom predstavljena je poslovna i turistička ponuda Beograda i 32. izdanje Beogradskog maratona 2019. kao i drugi dogadjaji koje organizuje Beogradski maraton.

Ovo je treći put da se TOB i Beogradski maraton predstavljaju na ovom izuzetno značajnom i popularnom događaju. Tokom dva dana koliko je trajao ovaj specijalizovan sajam, TOB i Beogradski maraton su podelili veliku količinu brošura i promotivnog materijala Beograda, Srbije i Beogradskog maratona. Tokom Expo-a održan je niz sastanaka sa predstavnicima specijalizovanih turističkih agencija iz SAD, Kine, i drugih delova sveta koje su zainteresovane za saradnju i realizaciju posebnih turističkih paketa za dolazak velikog broja stranih trkača u Beograd i na Beogradski maraton. Ovogodišnji EXPO Čikaškog maratona je posetilo preko 150.000 učesnika i gostiju iz više od 140 zemalja sveta.

Srđan Ćopić, šef informativne i komercijalne službe TOB je povodom posete Čikagu izjavio: „Vrlo smo zadovoljni kako je naš štand bio opremljen i posećen. Posebno smo zadovoljni činjenicom da je bilo mnogo zainteresovanih trkača koji su posetili naš štand i da su pokazali interesovanje da dođu u Beograd i učestvuju na Beogradskom maratonu. Očigledno je da je Beogradski maraton prepoznat i kao turistički događaj i što smo zajedno nastavili projekat „Predstavljanje Beogradskog maratona“ na određenim destinacijama u svetu. Uvereni smo da ćemo zajednički i u narednom periodu kvalitetno promovisati glavni grad Srbije i Beogradski maraton, s obzirom da su prethodne prezentacije pokazale pozitivne rezultate kada je u pitaju dalje povećanje broja samoplatežnih inostranih učesnika i gostiju iz celog sveta“ -  izjavio je Ćopić.

Ćopić je posebno ukazao i na činjenicu da su kretanja u turističkom sektoru, kada je trkački pokret u pitanju vrlo pozitivna i u stalnom porastu i da se Beograd i Beogradski maraton sada organizovano pozicioniraju na svetskoj sportskoj i turističkoj mapi.

“Novi nivo pobratimskih i partnerskih odnosa izmedju Čikaškog i Beogradskog maratona stvorio je prostor za dalje unapredjenje saradnje dva maratona u različitim oblastima. Ubedjeni smo da će od toga mnogo koristi imati ne samo Beogradski maraton nego i grad Beograd – posebno u domenu promocije i povećanog turističkog prometa, unapredjenja tehničke organizacije, kao i saradnje gradskih službi i organizatora maratona” – zaključio je svoju izjavu Srđan Ćopić.

U nedelju 07. Oktobra 2018. održan je 41. Bank of America Čikaški maraton, jedan iz serije The World MARATHON MAJORS – najvećih svetskih maratona, uz učešće više od 46.000 trkača iz preko 140 zemalja sveta. Događaj oko staze u Čikagu pratilo je više od 1.700.000 gledalaca uz podršku 12.000 volontera i preko 2.000 članova medicinskih ekipa. Čikaški maraton je doprineo privredi grada Čikaga sa preko 330 miliona dolara. Pobednici 41. Čikaškog maratona bili su Mo Farah iz Velike Britanije sa rezultatom 2:05:11, što je ujedno i novi evropski rekord i Brigid Kosgei iz Kenije sa rezultatom 2:18:35.

32. Beogradski maraton biće održan u nedelju 14. Aprila 2019. godine.


Datum: 11.10.2018.
Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Beogradski maraton 2019

POVEZANE VESTI...
+ Prvi Svilajnački polumaraton
+ Nišović: Sezona za ponos
+ Pionirima „Čika Mate“ dva zlata...
+ Startuje Bokserska Liga Srbije 2018/19
+ Srpski strelci bez četvrtfinala u na...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...