x

700 sportista iz 15 zemalja prvog dana Beograd open 2018

700 sportista iz 15 zemalja prvog dana Beograd open 2018
Tokom jučerašnjeg dana, oko 700 sportista iz 15 zemalja učesnica (Rusija, Nemačka, Liban, Slovenija, Grčka, Rumunija, ...), sa uspehom je nastupalo u takmičarskom programu prvog dana  Međunarodnih sportskih igara za osobe sa invaliditetom „Beograd open 2018„.

Prvi su nastupali atletičari u Atletskoj dvorani Beograd. Oko 120 takmičara iz Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore,...viteški su se nadmetali u trkačkim disciplinama ( 60m, 200m ), skoku u dalj i bacanju kugle. Nastupali su i takmičari u invalidskim kolicima.

Maleni jahači koji su na Hipodromu nastupili u disciplini paradresurno jahanje izmamili su najviše osmeha i aplauza prisutnih. Takmičari iz Beograda imali su ozbiljne konkurente u ekipi iz Banja Luke. Ova nova disciplina u programu Beograd opena je sa sigurnošću opravdala očekivanja i time se uvrstila u zvaničan program igara.

Šah je ove godine doneo nove šampione i time očuvao svoju tradiciju, dok je kruna dana bilo Prvensvo u plivanju na kome je nastupio rekordan broj od oko 160 učesnika iz Grčke, Bugarske, Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Najbrojnija i ujedno najuspešnija ekipa bila je ekipa iz Bugarske koje je u svojim redovima imala i veliki broj pionira i pionirki. Medalje najuspešnijima je dodeljivao naš paraolimpijac Nemanja Tadić.

Prvog dana programa su sa uspehom započeti i turniri u golbalu, pikadu i košarci u kolicima, čiji su finalni okršaji u današnjem programu igara. Danas nas očekuju i uzbudljiva nadmetanja stonotenisera, nastup karatista i turnir u sedećoj odbojci.

Datum: 23.09.2018. Autor: Aleksandar Vujčić

PROČITAJTE JOŠ...