x

Trka sa bojama za vikend četvrti put u Beogradu

Trka sa bojama za vikend četvrti put u Beogradu

Jedna od najpopularnijih i najuzbudljivijih tematskih trka u svetu, čija je osnovna karakteristika posipanje učesnika bojama organskog porekla održaće se četvrtu godinu zaredom u Beogradu pod nazivom Color RUNNING powered by Tikkurila.


U nedelju 23. septembra u podne na Novom Beogradu najbrže prijavljenih hiljadu trkača započeće najšareniju urbanu trku u čistoj color RUNNING beloj majici, a volonteri će ih po svakom pređenom kilometru kroz blokove zasipati najveselijim bojama tako da će 5km završiti obojeni od glave do pete. Start i cilj trke sa pratećim programskim aktivnostima koje je pripremio organizator trke, partneri i prijatelji trke nalaziće se ispred Immo Outlet centra.

Program će voditi reebok ambasador Dario Ćirić  i poznato TV lice Bojana Janković. Šarenu trku otvoriće mladi (t)reper Surreal koji će trčati sa svojim ljubimcem Hani a među poznatim licima na trci biće i pisac Vladimir Arsenijević koji će takođe trčati sa svojim haskijem Lorom.

Istog dana sa početkom u pola deset održaće se i dečije izdanje trke s bojama. Nakon zagrevanja Urban Fitness Hangar tima prvo će trčati trku na 200m najmađi prijavljeni trkači, deca do šest godina, a odmah posle njih trku dugu 500m trčaće mališani od predškolskog uzrasta do 10 godina. Pri svakih 100 pređenih metara volonteri će ih posipati bojama.

Trka s bojama color RUNNING inspirisana je festivalom boja HOLI kojim svake godine hiljade ljudi širom sveta obeležavaju sreću novih početaka. Trka je amaterskog karaktera s ciljem da promoviše vrednosti drugarstva, motivacije i zabave. To znači da je namenjena rekreativcima i svima koji bi da probaju nešto drugačije. Boje koje se koriste su organskog porekla, namenjene su ishrani i lako se skidaju jednostavnim pranjem vodom. Ko može da lagamo trči ili pešači 30 minuta, uspešno će završiti i ovu trku.

Trka je još jednom otvorena i za sve one koji žele da trče sa svojim ljubimcem! Svaki prijavljeni kuca dobiće svoj startni paket u kome će se nalaziti startni broj, magazin Pas i Pedigree okrepa za osveženje posle trke. Brend Pedigree obebedio je i nagrade za najbrže vlasnike i njihove ljubimce!

Novinu predstavlja i prva foto stanica na stazi! Po ugledu na međunarodne trke i prateći najbolje prakse trkači će na trećem kilometru imati priliku da protrče kroz Vip foto kapiju a tim fotografa će zabeležiti najveseliji trkački momenat svakog trkača. Svi učesnici će posle trke biti u prilici da pronađu svoju jedinstvenu fotografiju na web stranici: http://www.vip.rs/trkauboji.

Svaki mali i veliki trkač koji uspešno obojen završi trku dobiće medalju, a troje najbržih dobiće vredne nagrade koje su pripremili partneri trke među kojima su i ove godine Frutabela i brend Reebok. Zlatni sponsor trke brend Tikkurila nagradiće osim pobednika u svima kategorijama i najmlađeg, najstarijeg i najveselijeg takmičara.

Za najluđi color party u gradu pobrinuće se DJ koji će biti zadužen za dobru atmosferu i zabavu posle trke uz poznatu trkačku okrepu – vrhunsko bezalkoholno pivo Heineken® 0.0 sa duplo manje kalorija u odnosu na klasično pivo, sa manje šećera i 0.0 % alkohola.

Treću godinu zaredom iznenađenje za sve trkače predstavlja Joga rastezanje nakon trke! Čas joge održaće se na zelenoj površini iza glavne bine manifestacije. Joga nakon trčanja će obezbediti potrebno istezanje mišića, bolju prokrvljenost i regeneraciju nakon napora.

Partneri, prijatelji i sponzori trke s bojama Color RUNNING powered by Tikkurila pripremili su i niz dodatnih aktivnosti za sve male i velike trkače.

Organizator trke s bojama Color RUNNING powered by Tikkurila je RUNNING. Podrška i koorganizator trke je Savez za rekreaciju i fitnes Beograda. Partneri trke su Gradska opština Novi Beograd, Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda i DKC Majdan. Manifestaciju su pomogli prijatelji trke: Vip, Frutabela, brend Heineken, Pedigree, brend Reebok, Immo Outlet centar, Aqua viva, Urban Fitnes Hangari, Gudmark group, magazine Pas  i drugi. Medijski partner: Play radio. Izvršna produkcija: Marsh creative production.

Datum: 20.09.2018. Autor: Milena Berić

PROČITAJTE JOŠ...