x

Uspešna prezentacija Beograda, Srbije i Beogradskog maratona u Berlinu

Uspešna prezentacija Beograda, Srbije i Beogradskog maratona u Berlinu

Na specijalizovanom sajmu BERLIN VITAL EXPO koji je predhodio 45. Berlinskom maratonu, u periodu od 13. – 15. septembra bili su predstavljeni Turistička organizacija Beograda i Beogradski maraton.


Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona je povodom posete Berlinu izjavio: „Vrlo smo zadovoljni kako je naš štand bio opremljen i posećen. Posebno smo zadovoljni činjenicom da je bilo mnogo zainteresovanih trkača i mogućih gostiju koji su posetili naš štand i da su pokazali interesovanje da dođu u Beograd i i Srbiju i učestvuju na 32. Beogradskom maratonu 2019. godine. Tokom tri dana održavanja sajma organizovali smo i niz sastanaka sa tour operatorima iz trkačkog biznisa, a podeljena je i velika količina turističkog promotivnog materijala. Zahvalni smo gradu Beogradu i Turističkoj organizaciji Beograda, što su prepoznali značaj Beogradskog maratona i kao turističkog događaja i što smo zajedno nastavili projekat „Predstavljanje Beogradskog maratona“ na određenim destinacijama u svetu. Uvereni smo da ćemo zajednički i u narednom periodu kvalitetno promovisati glavni grad Srbije i Beogradski maraton, s obzirom da su prethodne prezentacije pokazale pozitivne rezultate kada je u pitaju dalje povećanje broja samoplatežnih inostranih učesnika i gostiju iz celog sveta“ -  izjavio je Nikolić.


Sajam Berlinskog maratona posetilo je preko 100.000 učesnika i gostiju Berlinskog maratona iz preko 120 zemalja sveta, a bilo je prisutno preko 300 izlagača – među njima neki od najpoznatijih i najvećih maratona na svetu.


Na upravo završenom 45. Berlinskom maratonu, uz rekordno učešće od 47.000 učesnika iz preko 120 zemalja sveta, postignuti su izvanredni rezultati. U muškoj konkurenciji takmičar iz Kenije, aktuelni olimpijski šampion Eliud Kipčoge, postigao je svetski rekord od 2:01:39. Ovo je bio ukupno 11 svetski rekord postignut na Berlinskom maratonu.


Datum: 18.09.2018. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...