Loše vreme zaustavilo program u Plovdivu

Zbog oluje i loših vremenskih uslova na stazi u sredu, 12. septembra 2018, Svetska veslačka federacija (FISA) je odlučila da trke popodnevnog progrma na Svetskom prvenstvu za seniore u Plovdivu otkaže tako da će dvojac Miloš Vasić, Nenad Beđik i skifista Marko Marjanović četvrtfinale veslati u četvrtak. Vasić i Beđik će se od 8,33 č boriti za plasman u polufinale sa posadama Bugarske, Švajcarske, Nemačke, Francuske i Mađarske, dok će Marjanović 24 minuta kasnije pokušati da se probije među 12 najboljih u duelima sa čamcima Francuske, Izraela, Norveške, Češke i SAD. Istog dana Miloš Stanojević će nastupiti u polufinalu C/D skifa za lake veslače. Naš “lakić” će za tri mesta koja vode u C finale odmeriti snage sa čamcima Bahama, Austrije i Finske.

Satnica srpskih čamaca na Svetskom prvenstvu za seniore u Plovdivu u četvrtak, 13. septembra
  • Četvrtfinale – Dvojac Miloš Vasić, Nenad Beđik – Bugarska, Švajcarska, SRBIJA, Nemačka, Francuska, Mađarska – 8,33 č (prve tri ekipe idu u polufinale, ostale u polufinale C/D)

  • Četvrtfinale – Skif Marko Marjanović – Francuska, Izrael, Norveška, Češka, SRBIJA, SAD – 8,57 č (prve tri ekipe idu u polufinale, ostale u polufinale C/D)

  • Polufinale C/D – Skif za lake veslače Miloš Stanojević – Bahami, Austrija, SRBIJA, Finska – 17,17 č (prve tri ekipe idu u C finale, ostale u D finale)

Dve decenije od Višackove i Stojićeve svetske bronze u Kelnu

Na današnji dan pre tačno 20 godina u Kelnu dvojac Đorđe Visacki, Nikola Stojić, veslajući pod zastavom tadašnje Jugoslavije, osvojio je bronzu Na Svetskom prvenstvu za seniore. U uzbudljivom finalu, veslanom 12. septembra 1998, Višacki i Stojić, koje je predvodio trener Nebojša Ilić, postigli su rezultat 6:25.52. Najsjajniju medalju prigrabio je čamac Nemačke Sens, Kirkof (6:22.32) dok su svetski viceprvaci postali Australijanci Mekkej, Gin (6:24.23).


Datum: 13.09.2018.
Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Humanitarna akcija Dejvis kup repreze...
+ Stanojević bez polufinala
+ Lajović: Možda je ovo jedan od posl...
+ Vesić i Nikodijević u društvu Šef...
+ NIS Dejvis Kup Reprezentacija Srbije...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...