x

Stanojević prvi na startnoj liniji

Stanojević prvi na startnoj liniji

U subotu, 8. septembra 2018, obavljen je žreb kvalifikacionih grupa na Svetskom prvenstvu za seniore koje u nedelju počinje u Plovdivu. Svi srpski čamci svoje prve trke u Bugarskoj imaće prvog dana šampionata, a prvi na startnu liniju izlazi Miloš Stanojević u skifu za lake veslače. Naš “lakić” će od 8,30 č po našem vremenu (9,30 po lokalnom) veslati u prvoj grupi kvalifikacija u kojoj će mu rivali za prva dva mesta koja vode direktno u polufinale (13. septembar, 9,24 č) biti čamci Mađarske, SAD, Švajcarske i Meksika. Repesaž u ovoj disciplini na programu je u utorak od 9,10 č. U drugoj grupi kvalifikacija su Velika Britanija, Hong Kong, Kanada, Italija i Finska, u trećoj Japan, Kina, Austrija, Australija i Francuska, a u četvrtoj Slovenija, Bahami, Nemačka i Bugarska.

Miloš Vasić i Nenad Beđik svoj nastup u Plovdivu počinju u 10,21 č. Naš dvojac će nastupiti u trećoj grupi kvalifikacija iz koje će se četiri prva čamca direktno plasirati u četvrtfinale (12. septembar, 15,06 č). Pored Vasića i Beđika u ovoj grupi će se nadmetati i posade Ukrajine, Brazila, Češke i Italije. U prvoj grupi kvalifikacija su Argentina, Mađarska, Španija, Rumunija i Poljska, u drugoj Bugarska, Danska, Švajcarska, Velika Britanija i Hrvatska, u četvrtoj Belorusija, Francuska, Republika Irska, Kanada i Južnoafrička Republika, a u petoj Holandija, Australija, Nemačka, SAD i Novi Zeland. Repesaž u dvojcu veslaće se u ponedeljak od 11,33 č.

Naposletku na stazi će se naći i Marko Marjanović. Naš skifista je voljom žreba svrstan u treću grupu kvalifikacija u kojoj će se od 11,41 boriti sa čamcima Belgije, Vanuatua, Danske i Švedske za tri mesta koja direktno vode u četvrtfinale (12. septembar, 15,38 č). U prvoj grupi kvalifikacija ove discipline, u kojoj je repesaž na programu u ponedeljak od 11,01 č, veslaće Benin, Estonija, Francuska, Finska, Novi Zeland i Monako, u drugoj Južnoafrička Republika, Egipat, Češka, Azerbejdžan, Ukrajina i Mađarska, u trećoj Izrael, Nemačka, Turska, SAD i Belorusija, u petoj Velika Britanija, Paragvaj, Švajcarska, Australija i Norveška, a u šestoj Litvanija, Poljska, Italija, Tajland i Argentina.


Satnica srpskih čamaca na Svetskom prvenstvu za seniore u Plovdivu u nedelju, 9. septembra

  • Kvalifikacije – Skif za lake veslače Miloš Stanojević – Mađarska, SAD, SRBIJA, Švajcarska, Meksiko – 8,30 č (prve dve ekipe idu direktno u polufinale, ostale u repesaž)


  • Kvalifikacije– Dvojac Miloš Vasić, Nenad Beđik – Ukrajina, Brazil, SRBIJA, Češka, Italija – 10,21 č (prve tri ekipe idu direktno u četvrtfinale, poslednja u repesaž)

  • Kvalifikacije – Skif Marko Marjanović –SRBIJA, Belgija, Vanuatu, Danska, Švedska – 11,41 č (prve tri ekipe ide direktno u četvrtfinale, ostale u repesaž)

Datum: 09.09.2018. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...