x

Počelo prijavljivanje i za štafete - 2. Beogradski polumaraton

Počelo prijavljivanje i za štafete - 2. Beogradski polumaraton

Nakon više od 30 godina iskustva u organizaciji Beogradskog maratona i drugih sportskih manifestacija, prošle godine je u organizaciji Beogradskog maratona i uz podršku Grada Beograda 03.12.2017. održan 1. Beogradski polumaraton u pravim zimskim uslovima i u potpunosti je opravdao očekivanja učesnika, organizatora, partnera i Grada Beograda.


Beograd se na takav način približio drugim velikim gradovima u svetu, od Budimpešte do Praga, Njujorka i Čikaga, koji u svom kalendaru već imaju trke polumaratona, do Londona koji je ove godine organizovao i svoj prvi polumaraton u organizaciji Londonskog maratona.


Drugi Beogradski polumaraton, kao i prošlogodišnji, u sebi će sadržati dve trke –„Beogradskih 21” i Beogradskih 10”, koje će velikom broju naših sugrađana i gostiju omogućiti da istrče 21 kilometar ili 10 kilometara. Sigurni smo da će i ovaj događaj biti organizovan na najvišem nivou i da će to biti još jedna izvanredna promocija zdravog života, rekreacije i trčanja, ali i promocija Grada Beograda i Srbije.


Novina na ovogodišnjem Beogradskom polumaratonu biće mogućnost da mnogi učesnici uzmu učešće u nekoj od trka trčeći u štafetama sastavljenim od 4 člana u polumaratonskoj trci ili od dva člana u trci na 10 km.


Beogradski maraton u kontinuitetu, već više od 30 godina, organizuje vrhunske trkačke događaje u kojima je do sada uzelo učešće preko milion učesnika iz Beograda, Srbije i inostranstva. Organizacija tih događaja, kao i sprovođenje mnogobrojnih edukativnih i programskih aktivnosti u mnogome su doprineli popularizaciji trčanja i razvoju Trkačkog pokreta u Srbiji, podizanju svesti građana o važnosti redovnog fizičičkog vežbanja radi očuvanja zdravlja, poboljšanja kvaliteta života i produženja životnog i radnog veka, što se, između ostalog, ogleda i u formiranju brojnih trkačkih događaja i udruženja koja se okupljaju oko Beogradskog maratona kao svojevrsnog pionira i stožera tog pokreta zdravlja u Srbiji.


Svi zainteresovani za učešće u polumaratonu ili trci na 10 km mogu se prijaviti na: http://bgdmarathon.org/prijava-za-polumaraton.aspx


Svi zainteresovani za učešće u štafetnim trkama mogu se prijaviti na: https://prijava.rs/trk-bgmaraton/stafete.php


Ovako je izgledao 1. Beogradski polumaraton:



Datum: 01.09.2018. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...