Počelo prijavljivanje i za štafete - 2. Beogradski polumaraton

Nakon više od 30 godina iskustva u organizaciji Beogradskog maratona i drugih sportskih manifestacija, prošle godine je u organizaciji Beogradskog maratona i uz podršku Grada Beograda 03.12.2017. održan 1. Beogradski polumaraton u pravim zimskim uslovima i u potpunosti je opravdao očekivanja učesnika, organizatora, partnera i Grada Beograda.


Beograd se na takav način približio drugim velikim gradovima u svetu, od Budimpešte do Praga, Njujorka i Čikaga, koji u svom kalendaru već imaju trke polumaratona, do Londona koji je ove godine organizovao i svoj prvi polumaraton u organizaciji Londonskog maratona.


Drugi Beogradski polumaraton, kao i prošlogodišnji, u sebi će sadržati dve trke –„Beogradskih 21” i Beogradskih 10”, koje će velikom broju naših sugrađana i gostiju omogućiti da istrče 21 kilometar ili 10 kilometara. Sigurni smo da će i ovaj događaj biti organizovan na najvišem nivou i da će to biti još jedna izvanredna promocija zdravog života, rekreacije i trčanja, ali i promocija Grada Beograda i Srbije.


Novina na ovogodišnjem Beogradskom polumaratonu biće mogućnost da mnogi učesnici uzmu učešće u nekoj od trka trčeći u štafetama sastavljenim od 4 člana u polumaratonskoj trci ili od dva člana u trci na 10 km.


Beogradski maraton u kontinuitetu, već više od 30 godina, organizuje vrhunske trkačke događaje u kojima je do sada uzelo učešće preko milion učesnika iz Beograda, Srbije i inostranstva. Organizacija tih događaja, kao i sprovođenje mnogobrojnih edukativnih i programskih aktivnosti u mnogome su doprineli popularizaciji trčanja i razvoju Trkačkog pokreta u Srbiji, podizanju svesti građana o važnosti redovnog fizičičkog vežbanja radi očuvanja zdravlja, poboljšanja kvaliteta života i produženja životnog i radnog veka, što se, između ostalog, ogleda i u formiranju brojnih trkačkih događaja i udruženja koja se okupljaju oko Beogradskog maratona kao svojevrsnog pionira i stožera tog pokreta zdravlja u Srbiji.


Svi zainteresovani za učešće u polumaratonu ili trci na 10 km mogu se prijaviti na: http://bgdmarathon.org/prijava-za-polumaraton.aspx


Svi zainteresovani za učešće u štafetnim trkama mogu se prijaviti na: https://prijava.rs/trk-bgmaraton/stafete.php


Ovako je izgledao 1. Beogradski polumaraton:Datum: 01.09.2018. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...