x

Nove Milićeve pobede na seniorskoj međunarodnoj sceni

Nove Milićeve pobede na seniorskoj međunarodnoj sceni

Luka Milić ostavio je odličan utisak na turniru Svetskog seniorskog kupa, Eurasia Bulgarian Open Championship, koji se od 13. do 16. avgusta 2018. održava u Sofiji. Naš reprezentativac je sa tri pobede stigao do glavnog žreba muškog singla na ovom, izuzetno, jakom turniru na kojem se za odličja bori gotovo 300 takmičara i takmičarki iz 30-tak zemalja. U prvom kolu kvalifikacija Milić je bio bolji od Izraelca Maja Bar Necera (2:0), u drugom je savladao Hrvata Filipa Špoljareca (2:0), dok je u trećem, poslednjem, kolu uzeo meru Dancu Filipu Klindtu (2:1). U borbi za plasman među 16 najboljih srpski igrač je izgubio od Danca Sorena Tofta (2:0), posle pola sata iscrpljujuće borbe.


“Milić je i u glavnom gradu Bugarske još jednom pokazao da može mnogo na međunarodnoj sceni i da je pravi predvodnik našeg seniorskog badmintona. Sledeći korak za njega je prolazak u završne faze turnira, a siguran sam da će se to ostvariti za relativno kratko vreme. Za sada uči kako je igrati pod visokim pritiskom i pošto ima samo 19 godina, vreme je apsolutno na njegovoj strani”, bio je zadovoljan glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.


U konkurenciji muških parova, Andrija Doder i Mihajlo Tomić nisu uspeli da se plasiraju u glavni žreb. Oni su na startu kvalifikacija izgubili od turskog para Semih Baha Bašakin, Serkan Ugurlu (2:0).


“Tomić i Doder su imali priliku za bolji rezultat ali jednostavno nisu uspeli da proizvedu svoje najbolje izdanje”, kratko je prokomentarisao učinak našeg muškog dubla Barbir.


Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću Luke Milića, Andrije Dodera i Mihajla Tomića na turniru u Sofiji na kojem će sudi Kristina Jovin.


Datum: 14.08.2018. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...