x

Najbolji idu u Split

Najbolji idu u Split Foto: SIM Srbije

Spektakularnom Ceremonijom zatvaranja uz prisustvo velikog broja poznatih sportista, sportskih funkcionera i prijatelja, uručene su medalje najboljim dečacima i devojčicama i i svečano su zatvorene 5. po redu Sportske igre mladih Srbije. Predsednica SIM Srbije Ivana Jovanović, pozdravila je sve prisutne a najuspešnijima je poželela da u Splitu na najbolji način predstavljaju Srbiju i gradove iz kojih dolaze.

– Svima koji su pobedili čestitam, ali svi znaju da su za nas svi pobednici. Deco zapamtite Sportske igre mladih su zakon, družite se i dalje sa nama i verujem da će nas biti sve više i više. I sigurna sam da je ovo najlepša sportska priča koja postoji za mlade. Ovo su igre sa dušom, energijom i emocijama. Moram da se zahvalim svima koji su pomogli, gradu Beogradu, Vladi Srbije i pre svega zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću i ministru Mladenu Šarčeviću. Srećno svima – istakla je Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije, koja je od mnogih primala čestitke za fenomenalnu organizaciju, u kojoj su se deca besplatno takmičila u sportovima koje vole.

Bilo je zaista predivno ove nedelje na terenima širom Ade Ciganlije. Sada su poznati svi putnici, koji će u deset sportova predstavljati Sportske igre mladih Srbije, na velikom Međunarodnom finalu, koje spaja region i održaće se od 20. do 26. avgusta u Splitu. Sa klincima su se poslednjeg dana družili i fudbaleri Crvene zvezde, Vujadin Savić i Dejan Joveljić. Oni su finalistima malog fudbala poželeli uspešne karijere. Posle toga su sa najmlađima uživali u stonom fudbalu a podelil su na stotine autograma, na kraju se slikavši sa svima koji su to želeli.

Medalje su uz Ivanu Jovanović, delili i Miloš Kovačević (savetnik ministra prosvete nauke i tehnološkog razvoja), Predrag Peruničić (državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta), Damir Štajner (izvršni direktor Olimpijskog komiteta Srbije), Nemanja Svjetličić (savetnik u Sportskom savezu Srbije), Vladan Milić (pomoćnik gradonačelnika Čačka), Kristijan Fris i Viktor Nemeš (reprezentativci Srbije u rvanju), Snježana Vignjević (načelnik odeljenja turističke inspekcije Beograd), Vera Božič Trefalt (pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija), Snežana Stanković (savetnica u Gradskom sekretarijatu za sport), Zorica Mijatović (sportski direktor SIM) i predstavnici sponzora.

Podsećamo i da su ambasadori Sportskih igara mladih Nemanja Matić, Luka Modrić, Edin Džeko, Predrag Mijatović, Ivica Osim i drugi uspešni sportisti.

Datum: 28.07.2018. Autor: SIM Srbije

PROČITAJTE JOŠ...