x

I Jošićeva i Slijepčevićeva u polufinalu

I Jošićeva i Slijepčevićeva u polufinalu Foto: FISA

Posle muškog i ženski srpski dubl skul plasio se u polufinale Svetskog prvenstva za seniore do 23 godine u Poznanju. Doduše, za razliku od Vukašina Pivača i Dušana Slavnića, koji su “vizu” za borbu za finale obezbedili već u kvalifikacijama, Ljiljana Jošić i Milica Slijepčević su do najboljih 12 čamaca u Poljskoj stigle kroz repesaž koji je veslan u petak, 27. jula 2018. Naše reprezentativke su u drugoj grupi repesaža s vremenom 7:32.76 osvojile drugo mesto i tako se zajedno sa prvoplairanom posadom Litvanije (7:31.80) probile u polufinale. Trećeplasirana Rusija (7:34.74), četvrtoplasirana Danska (7:43.70), petoplasirana Estonija (7:50.08) i šestoplasirana Austrija (7:55.22) otišle su u polufinale C/D.

Jošićeva i Slijepčevićeva su odlično startovale u svojoj drugoj trci u Pozanju. Posle prvih 500 metara bile su druge, iza Ruskinja Glazkove i Pitirimove, koje su najbolje povukle. Ipak, naše devojke su uspele da se do ulaska u drugu polovinu trke probiju na čelnu poziciju. Ipak, u tim trenucima nadirale su Litvanke koje su od srpskog čamca preuzele vođstvo u trećoj četvrtini trke. Naše su čvrsto u rukama držale drugo mesto,a sa tim plasmanom su i prošle kroz cilj.

Iz prve grupe repesaža u polufinale koje je na programu u subotu od 12,21 č, a u koje su se direktno iz kvalifikacija plasirali čamci Velike Britanije, Francuske, Italije, Australije, Grčke, Mađarske, Nemačke i Rumunije, otišle su posade Novog Zelanda (7:28.07) i Švajcarske (7:32.20).


Datum: 27.07.2018. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...