x

Od vazduhoplovaca za Toplički okrug

Od vazduhoplovaca za Toplički okrug

Udruženje ekstremnih sportova „Toplica“ iz Prokuplјa nakon što je osnovano krajem 2016. godine, upisano u registar sportskih udruženja 2017. godine i iste primlјeno u članstvo Vazduhoplovnog saveza Srbije, rešilo je da ove godine obraduje svoje sugrađane vazduhoplovnom manifestacijom i upozna ovaj kraj sa različitim tipovima vazduhoplova. Klub je na čelu sa predsednikom Sašom Milјkovićem, na dan gradske slave Opštine Prokuplјe 21. jula, u saradnji sa Turističkom sportskom organizacijom Prokuplјa, na fudbalskom terenu lokalnog kluba, okupio prijatelјe balonare, pilote ultralakih vazduhoplova i paraglajderiste, koji su upriličili poseban prizor na nebu iznad ovog mesta.

Brojni posetioci, među kojima ponajviše dece, došli su protekle subote da vide šta se to dešava u njihovoj neposrednoj blizini, a oduševlјenje kada su se samo našli i fotografisali u korpi balona, bilo je na veliko zadovolјstvo organizatora. „Srećni smo što smo na licima velikog broja posetilaca videli osmeh i dok su se divili prizoru koji do sada iznad svoga grada nisu videli. Moram spomenuti i lјude koji su toga dana došli sa svojim tezgama da zarade novac, jer je bio dan gradske slave, ali i oni su bili opčinjeni svime što su videli iznad sebe, da su prosto zaboravili zašto su tu. Naravno sve ovo ne bismo realizovali da sa nama nisu bili prijatelјi vazduhoplovci iz Aero kluba „Ćuprija“ sa motornim zmajevima, paraglajderisti sa paramotorima, dva balona iz Makedonije i Kosova i Metohije. Svi oni su omogućili prisutnima da vide njihove letelice iz bliza, a neki i da lete u tandemu. Trudićemo se da ubuduće organizujemo ovakva mini aero okuplјanja, jer je danas najveće zadovolјstvo, kada u ovakvim vremenima, izmamiš osmeh na toliko lica i shvatiš koliko je malo dovolјno za nečiju radost. Sledeći skup je 30. septembra, kada ovde organizujemo paraglajding takmičenje“, kaže predsednik UES „Toplica“ Saša Milјković.

Iako je ovom prilikom organizator okupio vazduhoplovce iz okruženja – Kruševca, Niša, Knjaževca, Ćuprije, pa i Makedonije i Kosova i Metohije, sledeća prilika kada će se u Prokuplјu okupiti domaći i međunarodni piloti jeste takmičenje u paraglajdingu u preciznom sletanju – „Prokuplјe Open“, koje će se održati poslednjeg vikenda septembra.

Datum: 26.07.2018. Autor: Svetlana Bradić

PROČITAJTE JOŠ...