Reprezentacija Srbije otputovala u Plovdiv na SP

Reprezentacija Srbije otputovala je u Plovdiv (Bugarska) na Svetsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore. Od 26. do 29. jula za medalje će da se bori desetoro takmičara raspoređenih u 12 posada: Strahinja Stefanović (K-1 200), Bojan Milinković (K-1 500), Anđelo Džombeta (K-2 1000), Nikola Rasulić (K-2 1000), Biljana Relić (K-1 200 i K-2 500), Marija Dostanić (K-1 500 i K-2 500) i Nikolina Mijušković (C-1 200), te juniori: Bojan Zdelar (K-1 200 i K-1 500), Željana Petrović (K-1 200) i Eva Barta (K-1 500 i K-1 1000).

Iz Beograda je krenulo njih devetoro dok je kanuistkinja Nikolina Mijušković već u Plovdivu gde je bila učesnik razvojnog kampa Međunarodne kajakaške federacije (ICF).

Prve trke su na programu u četvrtak 26. jula.

- S obzirom da sam izborila mesto u reprezentaciji za seniorsko prvenstvo sveta, i da mi je fokus na tom takmičenju, u Plovdim idem iz treninga. Naravno, ambicije su uvek visoke i želja mi je da trenutni maksimum bude dovoljan za neko od odličja. Ovo mi je sedmo takmičenje u sezoni, teško je da se održi forma cele godine – kaže Biljana Relić, bronzana sa prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva za mlađe seniore u Piteštiju (Rumunija).

Marija Dostanić je sa Relićevom nedavno u Auronzu osvojila srebro u dvosedu na 500 metara.

- To takmičenje je pokazalo da imamo kvalitet. Verujem da ću u obe discipline da budem konkurentna za najviše plasmane.

Nikola Rasulić i Anđelo Džomebeta u dvosedu na 1.000 imaju cilj da uđu u A finale.

- Spremni smo, trenirali smo sa Markom Tomićevićem i Milenkom Zorićem što nam je mnogo koristilo. Znamo da nas čeka težak zadatak ali ovo nam je treće zajedničko takmičenje u ovoj sezoni i imamo više iskustva – kaže Džombeta.

Rasulić je dodao:

- Nadamo se bržoj trci. Voda na regatnoj stazi u Plovdivu je slična onoj u Čurugu na kojoj smo najviše trenirali i to bi mogla da bude naša prednost. Nadamo se vremenu oko tri minuta i 15 sekundi.

Strahinja Stefanović je imao peh u finalu Evropskog prvenstva u Auronzu kada je u poslednjim metrima usled tala ostao bez prilike da se bori za medalju.

- Očekujem dobre trke, verujem da će sve da bude u redu. Spreman sam, cele godine dobro treniram. Biće žestoka konkurencija, dolaze najbolji mladi svetski sprinteri.


Bojan Milinković poznaje stazu u Plovdivu.

- Imam četvrto mesto iz jednoseda i medalju iz dvoseda od pre dve godine u Plovdivu. S obzirom da sam sprinter, nadam se bržoj trci na 500 metara. Kroz dobre treninge sam stekao izdržljivost. Očekujem dobro, seniorsko, vreme i plasman u A finale.


Eva Barta vesla u dva jednoseda, na 500 i 1.000 metara.

- Više mi odgovara 500, ali ne biram discipline. Spremna sam da uradim sve što je do mene i ostvarim dobar plasman. Nedavno sam na Evropskom prvenstvu u Italiji bila u A finalu na 1.000 metara pa se nadam da mogu da ponovim plasman.


Željana Petrović, najmlađa takmičarka u srpskom timu, u brobu će sa najbržim svetskim juniorkama.

- Ukoliko uslovi na stazi budu bolji nego u Auronzu nema razloga da ne pružim maksimum. Ulazak u A finale bi bio ogroman uspeh, ali ni B finale ne bi bilo za razočaranje.


Bojan Zdelar se raduje povratku u Plovdiv.

- Tamo sam osvojio prvu evropsku medalju u konkurenciji juniora. Ne opterećujem se plasmanom, fokusiran sam samo na trke. Staza će da pokaže za koliko sam spreman u ovom trenutku.


Datum: 24.07.2018.
Autor: Kajakaški savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Tri duple krune na juniorskom Prvenst...
+ Beograd opravdao očekivanja i postav...
+ Očekivanja štrokera srpskih čamaca...
+ Pohvale Evropske badminton konfederacije
+ Spisak reprezentativaca za SP za juni...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...