Spisak reprezentativaca za SP za juniore i mlađe seniore u Bugarskoj

U Plovdivu (Bugarska) se od 26. do 29. jula odžava Svetsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore u kajaku i kanuu na mirnim vodama. Selektor reprezentacije Srbije Bora Sibinkić je za ovo takmičenje prijavio desetoro takmičara.


Boje naše zemlje na ovom takmičenju braniće mlađi seniori: Strahinja Stefanović (K-1 200), Bojan Milinković (K-1 500), Anđelo Džombeta (K-2 1000), Nikola Rasulić (K-2 1000), Biljana Relić (K-1 200 i K-2 500), Marija Dostanić (K-1 500 i K-2 500) i Nikolina Mijušković (C-1 200), te juniori: Bojan Zdelar (K-1 200 i K-1 500), Željana Petrović (K-1 200) i Eva Barta (K-1 500 i K-1 1000). Prve trke su na programu u četvrtak 26. jula.


Reprezentacija put Bugarske kreće u ponedeljak ujutru sa Ade Ciganlije.

Podsećamo, prošle godine na Svetskom prvenstvu za ove starosne kategorije održanom u Piteštiju (Rumunija), naši takmičari su osvojili četiri odličja. Biljana Relić je u svojoj debitantskoj sezoni kao mlađa seniorka osvojila bronzu u jednosedu na 200 metara. Nikolina Mijušković se od junioske konkurencije oprostila sa dva svetska zlata, u jednokleku na 200 metara i u dvokleku na 200 metara sa Nikolinom Milić. Bojan Zdelar je osvojio srebro u jednosedu na 500 metara, takođe u juniorskoj konkurenciji.


Srpski kajak je kroz istoriju osvojio ukupno 16 odličja na Svetskim prvenstvima za juniore i mlađe seniore (takmičari do 23 godine starosti).


Datum: 23.07.2018.
Autor: Kajakaški savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Tri duple krune na juniorskom Prvenst...
+ Beograd opravdao očekivanja i postav...
+ Očekivanja štrokera srpskih čamaca...
+ Pohvale Evropske badminton konfederacije
+ Reprezentativna četvorka putuje u Po...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...