x

Protest biciklista - Naša staza nije vaš parking

Protest biciklista - Naša staza nije vaš parking
Nakon što je biciklistkinju na bicklističkoj stazi na savskom keju kod Beogradskog Sajma prošle nedelje udario vozač džipa, biciklisti su odlučili da organizuju protest u subotu 14.07.2018 u 21h i da na prilazima keju blokiraju prolaz automobilima, u vreme kada gosti dolaze na splavove.

Naime, šetalište je vremenom postalo parking zbog splavova koji su tu pomereni zbog projekta "Beograd na vodi", a sa njim je parking postala i bicikistička staza. Vozači često jure kejom, iako im tu nije mesto i pitanje vremena je kada će doći do ozbijnijeg incidenta. 

Da napomenemo, biciklisti ne žele da ometaju ljude u dolasku u provod, već da ukažu da na samo par desetina metara od splavova vozači imaju ogroman sajamski parking koji stoji prazan!

Udruženje građana "Ulice za bicikliste"  obraćalo se više puta nadležnima u vezi ovog problema, ali su oni odbili da postupaju po zakonu i zabrane saobraćaj na keju jer "niko nije nadležan za taj deo".

Biciklisti smatraju  da je i ovde, kao i kod Nebojša kule i na Savskom nasipu u pitanju ista matrica prepuštanja obale bahatim pojedinicima koji su u sprezi sa bezbednosnim strukturama, dok gradske službe zabijaju glavu u pesak i dozvoljavaju nelegalno parkiranje i vožnju automobila tamo gde sabraćaj nije dozvoljen po važećim zakonima.

Datum: 12.07.2018. Autor: UG Ulice za bicikliste

PROČITAJTE JOŠ...