Protest biciklista - Naša staza nije vaš parking
Nakon što je biciklistkinju na bicklističkoj stazi na savskom keju kod Beogradskog Sajma prošle nedelje udario vozač džipa, biciklisti su odlučili da organizuju protest u subotu 14.07.2018 u 21h i da na prilazima keju blokiraju prolaz automobilima, u vreme kada gosti dolaze na splavove.

Naime, šetalište je vremenom postalo parking zbog splavova koji su tu pomereni zbog projekta "Beograd na vodi", a sa njim je parking postala i bicikistička staza. Vozači često jure kejom, iako im tu nije mesto i pitanje vremena je kada će doći do ozbijnijeg incidenta. 

Da napomenemo, biciklisti ne žele da ometaju ljude u dolasku u provod, već da ukažu da na samo par desetina metara od splavova vozači imaju ogroman sajamski parking koji stoji prazan!

Udruženje građana "Ulice za bicikliste"  obraćalo se više puta nadležnima u vezi ovog problema, ali su oni odbili da postupaju po zakonu i zabrane saobraćaj na keju jer "niko nije nadležan za taj deo".

Biciklisti smatraju  da je i ovde, kao i kod Nebojša kule i na Savskom nasipu u pitanju ista matrica prepuštanja obale bahatim pojedinicima koji su u sprezi sa bezbednosnim strukturama, dok gradske službe zabijaju glavu u pesak i dozvoljavaju nelegalno parkiranje i vožnju automobila tamo gde sabraćaj nije dozvoljen po važećim zakonima.

Datum: 12.07.2018.
Autor: UG Ulice za bicikliste

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Miloš Vasić i Nenad Beđik ponovo n...
+ 4. Trka sa bojama 23. septembra na No...
+ Finale Kupa Srbije u mešovitim parov...
+ Arsovićeva i Jovanović osvojili Kup...
+ Arunovićevoj zlato pištoljem u fina...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...