Marjanović viceprvak Mediterana

Foto: VSS

Srpski skifista Marko Marjanović osvojio je vicešampionsu titulu u skifu na 18. Mediteranskim igrama u Španiji.

U finalu ove discipline, koje je veslano u subotu, 30. juna 2018, na Olimpijskoj regatnoj stazi u Kasteldefeldsu u Kataloniji, naš reprezentativac je deonicu dugu 1.000 metara izveslao u vremenu 3:16.628.

Zlato je osvojio Italijan Luka Rambaldi (3:14.757), prošlogodišnji osvajač svetske bronze i evropskog zlata u dubl skulu. Bronzana medalja pripala je Grku Spiridonu Kalencisu (3:22.843), dok su četvrto i peto mesto zauzeli Kventin Antongneli iz Monaka (3:28.103), odnosno Abdelhalek Elbana iz Egipta (3:46.358).

Marjanoviću je ovo drugo mediteransko odličje budući da je pre četiri godine u Mersinu osvojio srebro u dubl skulu sa Aleksandrom Filipovićem. Od početka okršaja za odličje u Španiji bilo je očigledno da će se Marjanović i Rambaldi boriti za trofej. Njih dvojca su se odmah odvojili od ostalih čamaca i vodili ljutu bitku za prvo mesto. Posle prvih 500 metara Marjanović je zaostajao za Italijanom nešto više od jedne sekunde, a uprkos ogromnoj želji nije uspeo da ga stigne i prestigne do kraja.

Igor Đerić i Aleksandar Beđik svoj debitantski nastup na mediteranskim igrama završili su na petom mestu. U finalu dubl skula naš čamac postigao je rezultat 3:06.649. Mediteranska titula pripala je Grcima Stefanosu Ncouskosu i Hristosu Stergiakosu (2:58.983), srebro su Slovenci Miha Aljančić i Nik Krebs (3:02.528), a bronzu finalisti nedavnog Svetskog kupa u Otenshajmu, Italijani Romano Batisti i Simone Venier (3:04.824). Četvrti kroz cilj prošli su Španci David Fernandez Prada i Ruben Kamara Padila (3:06.384). Đerić i Beđik su loše startovali u finalu. Nakon polovine trke bili su peti, što im je bio i krajnji plasman.

Iako je nastupio bolestan Marijanović je izveslao odličnu trku i sve čestitke na tome. S druge strane Đerić i Beđik uprkos želji i trudu nisu uspeli da stignu do odličja, pre svega jer se nisu dobro snašli u uslovima jakog bočnog vetra na stazi. Sve u svemu svi naši reprezentativci zaslužuju pohvale na ozbiljnosti i disciplini koje su pokazali na veslačkoj regati Mediteranskih igara u Španiji – istakao je trener Aleksandar Ivković.

Pored disciplina u kojima su veslale srpske posade u Španiji su se za mediteranskog prvaka borili i ženski skifovi, te muški i ženski skifovi za lake veslače i dubl skulovi za lake veslače. Inače, veslačka regata na Mediteranskim igrama bila je na 1.000 m.

Datum: 30.06.2018. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...