Još 7 A i 3 B finala za naše mlade kajakaše na EP

Drugog dana Evropskog prvenstva za juniore i mlađe seniore u Auronzu (Italija), mladi srpski kajakaši obezbedili su još sedam A i tri B finala.


Nove trke za odličja su obezbedile mlađeseniorske posade: Biljana Relić (K-1 200), Strahinja Stefanović (K-1 200), Nikolina Mijušković (C-1 200), Anđelo Džombeta, Nikola Rasulić (K-2 1000), Stefan Vekić (K-1 500) i Marija Dostanić (K-1 500), kao i juniorka Eva Barta (K-1 1000).


– Kvalifikacije su bile sjajne, nisam očekivala da će da bude baš ovako. Imala sam jako dobro vreme, za čamac bila brža od sledeće devojke. Voda i vazduh su dosta teški ali potrudiću se da u finalu dam sve od sebe i da osvojim medalju, nadam se onu najsjajniju, i da pokažem da Srbija ima potencijal u kanuu – rekla je Nikolina Mijušković.


Nikola Rasulić je sa Anđelom Džombetom bio uspešan u dvosedu na 1.000 metara

– U petak smo očekivali da prođemo direktno u finale ali nam je cela trka loše legla, na 500 smo imali takav peh da smo do kraja jedva ostali u čamcu. Polufinalna trka nam je dobro krenula trka, sve vreme smo bili prvi, drugi. Koncentracija je bila sve vreme na nivou i nismo imali ispadanja i krivljenja koja su nas mučila u petak. U četvercu smo odlično startovali ali u finišu se videlo da nam fali uveslanost.


Stefan Vekić je u finalu jednoseda na 500 metara.

– Zadovoljan sam odveslanom trkom, imam još prostora da izveslam bolje jer su mi smetali talasi od drugih takmičara koji idu na start u samom finišu trke gde sam izgubio prvu poziciju. U finalu očekujem borbu za neko od odličja, daću maksimum i pokušati da dođem do cilja najbrže sto mogu.


Podsećamo, u petak su mesto u A finalima obezbedili junior Bojan Zdelar u jednosedu i mlađe seniorke Marija Dostanić i Biljana Relić u dvosedu na 500 metara.


Juniorski četvrac na 500 metara u sastavu: Stefan Vrdoljak, Dimitrije Novaković, Vojin Rudović i Luka Alavanja izborio je mesto u B finalu, baš kao i Aleksandar Perović u K-1 1000. Mesto u utešnom finalu obezbedio je i mlađi senior Marko Subotić (K-1 1000).


Takmičenje su u polufinalu završili mlađeseniorski četverci na 500: Nemanja Stanivuković, Bojan Milinković, Nikola Rasulić, Mihailo Subotić, odnosno Zorana Dolovac, Nikoleta Džombeta, Sandra Polovina, Nađa Golubov. Isti učinak imali su i juniori: Nikola Perak, Miodrag Ikadinović (K-2 1000), Anja Damjanov, Ivona Hornjaček (K-2 500) i Anastazija Bajuk, Olivera Mihajlović, Rita Siveri, Eva Barta (K-4 500).


Takmičenje je u kvalifikacijama završio mlađi senior Strahinja Stefanović (C-1 200).

Juniori Željana Petrović i Bojan Zdelar su veslali kvalifikacije u jednosedima na 200 metara i izborili mesto u polufinalu.


RASPORED / subota 30. jun

Mlađi seniori


  • 10.40    K-1 1000, B finale: Marko Subotić

  • 11.29    K-2 1000, A FINALE: Anđelo Džombeta, Nikola Rasulić


Juniori


  • 09.00    K-1 1000, B finale: Aleksandar Perović

  • 09.28    K-1 1000, A FINALE: Eva Barta

  • 15.05    K-1 200, polufinale: Bojan Zdelar

  • 15.25    K-1 200, polufinale: Željana Petrović


Datum: 29.06.2018. Autor: Kajakaški savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...