Juniorska reprezentativka u Radničkom

Nakon debitantske,seniorske sezone u okviru I lige Zapad,čelnici RK Radnički 1964 su se dali u potragu za pojačanjima na pozicijama u timu koja nisu bila adekvatno pokrivena, što je svakako i osetljivo mesto pivota. Izbor je pao na jednu od najperspektivnijih igračica i vodećeg strelca ovog ranga takmičenja, juniorsku reprezentativku Ajlin Bjelak (19).

-U prethodnoj sezoni, kao jedan od najmlađih klubova smo se oslonili na potencijal mladih kragujevačkih rukometašica, kojima je ovo bilo prvo seniorsko takmičenje u kom su se odlično snašle i stasale za nove izazove. Činjenica je da smo bili u deficitu na mestu pivota, koje smo znatno pojačali dovođenjem juniorske reprezentativke Ajlin Bjelak ,koja će u saradnji sa već pristiglom Marijom Todorović predstavljati udarnu pesnicu. Uz vrhunske odbrambene kvalitete, Ajlin je prepoznatljiva po odličnoj tehnici sa loptom i stvaranju prostora za sebe i bekovsku liniju. Dovođenje prvog strelca lige nam daje nadu da uz par iskusnijih igračica vratimo kragujevački rukomet u sam vrh - poručila je Marija Lojpur, koordinator ženskih selekcija RK Radnički 1964.

Ajlin je rukometom počela da se bavi sa 13 godina u ŽRK „Prijepolje“ iz rodnog grada, gde je sa uspehom igrala do ovog leta. Bila je standardni član pionirske i juniorske reprezentacije Srbije. Student je prve godine farmaceutskog fakulteta u Kragujevcu.

-Poziv čelnika RK Radnički 1964 me je jako obradovao i rado sam ga prihvatila. Pošto sam školovanjem vezana za Kragujevac, trenirala sam sa njima i vidim sebe u klubu i ekipi. Smatram da će mi potez koji sam povukla biti nadgradnja u nastavku karijere, da ću značajno napredovati, naučiti ono što nisam znala i usavršiti ono što znam. Radnički je veliko ime i ponosna sam što karijeru nastavljam u takvom klubu a raduje me i činjenica da ću sarađivati sa ekipom kvalitetnih ljudi - nije krila zadovoljstvo Ajlin Bjelak.

Bjelakova  će u Kragujevcu provesti naredne četiri sezone.


Datum: 26.06.2018. Autor: R64 media team

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...