x

Tri veslačka aduta za Taragonu

Tri veslačka aduta za Taragonu Foto: VSS

Srpski veslački tim koga čine Marko Marjanović, Igor Đerić, Aleksandar Beđik i trener Aleksandar Ivković u ponedeljak, 25. juna 2018. uveče putuje u Taragonu gde će od 28. do 30. juna učestvovati na 18. Mediteranskim igrama.

Veslačka regata na 1.000 m biće održana u Kasteldefelsu u Kataloniji na regatnoj stazi koja je napravljena za potrebe Olimijskih igara u Barselonu 1992. Marjanović će veslati u skifu gde će mu rivali biti Albanac Buši, Egipćanin Elbana, Španac Garsija, Grk Kalencis, Italijan Rambaldi i reprezentativac Monaka Antogneli. S druge strane Đerić i Beđik će nastupiti u dubl skulu gde će im u borbi za odličja protivnici biti čamci Alžira Džoumai, Katai, Egipta Zahran, Fejala, Španije Padila, Prada, Grčke Ntouskos, Stergiakos, Italije Batisti, Venier, Slovenije Aljančić, Krebs i Turske Rafael, Gorsoju.

– Očekuje nas jaka konkurencija, tim pre što su trke na 1.000 m. Momci su spremni, a pokušaćemo da se prikažemo u što boljem svetlu – bio je kratak pred put u Španiju trener Aleksandar Ivković.

Pored disciplina u kojima će veslati srpske posade u Španiji će za mediteranskog prvaka boriti i ženski skifovi, te muški i ženski skifovi za lake veslače i dublovi za lake veslače. Žreb kvalifikacionih grupa biće obavljen u sredu, a takmičenje počinje u četvrtak. Finala su na programu u subotu.


Datum: 25.06.2018. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...