x

U Beogradu počinje SP u basketu

U Beogradu počinje SP u basketu Autorka fotografije: Sanja Ugren

Ceremonijom žreba i zvanično je počelo Svetsko prvenstvo u basketu 3 na 3 za najbolje srednjoškolce. Srbija ima predstavnike u muškoj i ženskoj konkurenciji. Za medalje će se boriti reprezentacije iz 29 zemalja.


Naše devojke su u Grupi C: Srbija, Estonija, Irska, Kineski Tajpeh, Litvanija i Čile. Dečaci su u Grupi B: Srbija, Kineski Tajpeh, Mađarska, Republika Srpska, Kuvajt, Engleska i Čile.

- Predstoji nam zaista pravi spektakl. Pozivam građane da dođu i uživaju u basketu. Naše selekcije su se dobro spremile. Uvek je najlepše osvojiti medalju, ali najvažnije je da se trude, druže i na najbolji način i na terenu i van njega predstavljaju Srbiju - istakao je predsednik Saveza za školski sport Srbije, koji uz pomoć Ministarstva omladine i sporta i Svetske školske sportske federacije, organizuje ovaj veliki događaj.


Finale je na programu 29. juna. Iz grupa prve četiri reprezentacije nastavljaju borbu za medalje. Mečevi se igraju na samo za ovu priliku montiranim najmodernijim terenima u hali Belexpo na Novom Beogradu, pored hotela Holidej inn. Ulaz je besplatan za sve dane.


Datum: 24.06.2018. Autor: Sanja Ugren

PROČITAJTE JOŠ...