Svečano otvorene 18. Mediteranske igre

Ceremonija svečanog otvaranja XVIII Mediteranskih igara u Taragoni održana u petak, 22. juna 2018. godine.


Tokom ceremonije otvaranja XVIII Mediteranskih igara, Predsednik MKMI Amar Adadi naglasio je da su ove igre najmasovnije ikada obzirom da učestvuje preko 4000 sportista iz 26 zemalja u 33 sporta.


Zastavu Srbije na ceremoniji svečanog otrvaranja 18. Mediteranskih igara nosio je rvač Davor Štefanek, osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.


Mediteranske igre (Mediteranske Olimpijske igre) predstavljaju međunarodno, multisportsko takmičenje koje se održava svake četiri godine, u okviru olimpijskog pokreta uz podršku Međunarodnog Olimpijskog komiteta (MOK). 18. Mediteranske igre održavaju se u periodu od 22. juna do 01. jula 2018. godine, u Taragoni (Španija), u organizaciji Olimpijskog komiteta Španije u saradnji sa Međunarodnim Olimpijskim komitetom (MOK).


Dan ranije, svečanom ceremonijom podizanja državne zastave Republike Srbije i intoniranja himne u mediteranskom selu domaćin Mediteranskih igara poželeo je dobrodošlicu Timu Srbije. Svečanoj ceremoniji su uz članove Tima Srbije prisustvovali i Žarko Zečević, potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije i Đorđe Višacki, generalni sekretar OKS.


-„Što se tiče Olimpijskog komiteta Srbije, mislim da je ovo jedna velika proba za naše sportiste da pokažu u kakvoj su formi i do kog stepena su se pripremili do sada. Ove Mediteranske igre  treba da budu početak priprema za Olimpijske igre u Tokiju gde najbolji sportisti treba da iskažu svoje rezultate. Zbog toga ovo takmičenje ima značaja kako bismo videli na kom nivou spremnosti za Olimpijske gre u Tokiju smo trenutno.“ - izjavio je Žarko Zečević, potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije.


Programom Mediteranskih igara predviđeno je učešće oko 4000 sportista iz 26 zemalja, koji će se takmičiti u 33 sportske discipline. Tim Srbije na 18. Mediteranskim igrama u Taragoni čini 139 sportista koji će nastupiti u 27 sportova tokom 10 dana takmičenja.


Reprezentacija Srbije na Mediteranskim igrama osvojila je 66 medalja (17 zlatnih, 22 srebrne, 27 bronzanih). Na prethodnim Mediteranskim igrama održanim u turskom Mersinu, sportisti Srbije su osvojili ukupno 34 medalje, od čega 12 zlatnih, 11 srebrnih i 11 bronzanih u 12 različitih sportova. Najuspešniji su bili strelci sa ukupno 7 medalja.

Datum: 23.06.2018. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...